Dan općine Jasenovac

IVAN CELJAK, župan: Najveća ulaganja u Hrvatskoj su trenutno u Sisačko-moslavačkoj županiji

Župan Sisačko- moslavačke županije Ivan Celjak bio je u ponedjeljak na proslavi Dana općine Jasenovac gdje se osvrnuo na obnovu nakon potresa
SMZ_image_2023-05-01_12-33-50-586

Župan Sisačko- moslavačke županije Ivan Celjak bio je u ponedjeljak na proslavi Dana općine Jasenovac gdje se osvrnuo na obnovu nakon potresa te naglasio da se u toj županiji trenutno provode najveća ulaganja u Hrvatskoj.

Župan Celjak istaknuo je i izvrsnu suradnju s Općinom Jasenovac.

-Na području općine Jasenovac, Županija je provela energetsku obnovu OŠ Jasenovac, a svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola i ovoga će ljeta besplatno ljetovati u Splitsko- dalmatinskoj županiji. Imamo izvrsnu suradnju s načelnicom i Općinom Jasenovac po pitanju zajedničkih ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a s Hrvatskim vodama ulaže se više od 200 milijuna kuna u sustav obrane od poplava- rekao je Celjak.

Naglasio je i da je, u suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, dogovorena izgradnja 36 višestambenih zgrada na području Sisačko- moslavačke županije, a jedna od takvih zgrada, s 19 stanova, gradit će se, kaže, i na području općine Jasenovac.

Načelnica Jasenovca Marija Mačković osvrnula se na proteklu godinu koja je, kako je rekla, bila ispunjena velikim izazovima. Naglasila je veliki značaj Programa društvene i gospodarske revitalizacije Sisačko-moslavačke županije kojeg je donijela Vlada RH.

-Programom revitalizacije otvaraju nam se brojne mogućnosti kandidiranja projekata za više europskih fondova. Počeli smo i ugovorili više programa u području komunalne, socijalne i društvene infrastrukture, a neki od njih su vezani uz otklanjanje šteta izazvanih potresom- dodala je.

Sudionici obilježavanja Dana općine Jasenovac obišli su Spomen-sobu hrvatskih branitelja u Jasenovcu, a župan Ivan Celjak i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić sudjelovali su i u programu obilježavanja 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije “Bljesak” te su odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja u parku u Jasenovcu.

-Danas obilježavamo VRO Bljesak, koja je uz akciju Oluja, najveličanstvenija akcija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu u kojima su nam naši hrvatski branitelji osigurali slobodu i neovisnost. I upravo zato su naši hrvatski branitelji najveći junaci naše povijesti, jer su ostvarili višestoljetni san svih Hrvatica i Hrvata- rekao je župan Celjak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jasenovac, koja je održana u Pučkom domu Jasenovac.

Događanja
Jasenovac