I Sisak domaćin Hoda za život

Osijeku, Zagrebu, Sisku, Splitu i Rijeci ove godine u akciji će se prvi put pridružiti Slavonski Brod i Imotski
U Zagrebu najavljen šesti Hod za životPatrik Macek/PIXSELL

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se ove godine u sedam gradova pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”, najavili su u Zagrebu organizatori koji se zalažu za zakonsku zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Osijeku, Zagrebu, Sisku, Splitu i Rijeci ove godine u akciji će se prvi put pridružiti Slavonski Brod i Imotski. U subotu, 15. svibnja Hod će se održati u Osijeku, potom 22. svibnja u Slavonskom Brodu, 29. svibnja u Zagrebu i Imotskom, 12. lipnja u Sisku te a na jesen u ostalim gradovima.

Inicijativom žele potaknuti donositelje odluka na veći angažman u području obitelji, mladih, obrazovanja i radnih mjesta te da se majkama omogući fleksibilno radno vrijeme, ali i da svi građani koji odluče imati obitelj i djecu shvate da to mogu ako se poboljšaju ekonomski i društveni uvjeti. Žele također dati podršku svim ženama i brinuti za njihovu zaštitu jer statistike pokazuju da se dvije trećine žena odluči za pobačaj zbog lošeg ekonomskog stanja i pritiska okoline.

Aktualno
Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak