Humanitarna biciklijada u Glini okupila preko 150 sudionika iz svih krajeva Hrvatske

Akcija "Pedalu okreni i Glinu pokreni" nastala je s ciljem prikupljanja pomoći ženama oboljelim od raka dojke

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa proteklog je vikenda održana humanitarna biciklijada “Pedalu okreni i Glinu pokreni” s ciljem prikupljanja pomoći ženama oboljelim od raka dojke s područja Gline. Akcija je okupila preko 150 malih i velikih biciklista te su tako uz Glinjane pedalirali humanitarci iz Topuskog, Gvozda, Petrinje, Siska, Velike Gorice, Zagreba, Zaprešića, Karlovca, Ogulina, Ivanić-Grada, Kutine, Belišća i Osijeka.

Okupljanje je započelo ispred tamošnjeg Hrvatskog doma Glina, gdje je sudionike pozdravila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Alberta Cestarić i dopredsjednica Sanja Štingl Vlašić, a svojim su dolaskom akciju podržali gradonačelnik Stjepan Kostanjević i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić. Biciklisti, vođeni policijskom pratnjom uputili su se rutom Glina-Prekopa-Dvorišće-Donji Viduševac-Glina, dok ih je na cilju dočekala okrjepa koju su za njih pripremile vrijedne ruke brojnih djelatnika i volontera Crvenog križa, ali i ostalih sugrađana.

Naposljetku, valja istaknuti da su mnogi ovu akciju popratili velikodušnim donacijama poput Grada Gline, Sisačko-moslavačke županije, Učilišta Magistra, lovačke udruge Jelen i Šljuka, Udruga gljivara Kraljevka te Knjižara i papirnica Libero SD Glina.

Događanja
Glina
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija