Hrvatska vatrogasna zajednica bogatija za još 17 vozila

Temeljem ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo je preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Tijekom ove godine Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je 40 milijuna kuna čime su nabavljena 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) za vatrogasne zajednice diljem Hrvatske, a također je financirano osposobljavanje 6 tisuća vatrogasaca, a u završnoj fazi je nabava 2 200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce.

– Svjedočimo i radujemo se danu kada se dijele vatrogasna vozila, kada naše vatrogasne snage dobivaju novu potporu za rad i vatrogasnu aktivnost. Ovaj program opremanja i osposobljavanja ide naprijed- istaknuo je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader

Kako bi se osigurala kontinuirana pomoć vatrogasnim postrojbama, a time i bolja zaštita i očuvanje hrvatskih šuma, planira se izrada novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.