Pedeset godina Hrvatske lutrije

Hrvatska lutrija donirala pet tisuća eura Domu za starije osobe Sisak

Predstavnice lutrije, također su za korisnike organizirale izvlačenje binga i mini-lutriju
DSC_0059

U prostoru kinodvorane Doma za starije osobe Sisak održana je priredba, koju je u povodu svoje 50. obljetnice, Hrvatska lutrija organizirala za korisnike doma.

Predstavnice lutrije, članice uprave Nikolina Klaić i Dijana Pavićević su, uz poklon bon domu od 5.000 eura, za korisnike Doma upriličile izvlačenje binga i mini-lutriju, na kojima su svi bili dobitnici.

Zamjenik župana Mihael Jurić ovom je prigodom zahvalio Hrvatskoj lutriji na poklonima i zadovoljstvu koje su donijeli korisnicima i podsjetio na sve što Sisačko-moslavačka županija, sa županom Ivanom Celjakom na čelu, čini da bi starijim sugrađanima učinila “zlatne godine” što ugodnijima:

– Sisačko-moslavačka županija i župan Ivan Celjak maksimalno se trude i rade na poboljšanju kapaciteta za naše starije osobe, radimo na unaprjeđenju usluge. Uložili smo znatna sredstva u ovaj dom, koji smo obnovili nakon potresa, nadograđene su mnoge sastavnice samoga doma, od kuhinje, proširenih kapaciteta, dodatnih sadržaja, koje svaki dom ima.

Vrijednost radova na proširenju kuhinje, financiranih iz županijskog proračuna, iznosi oko 60.000 eura. Dom za starije osobe Sisak odvaja se od Sportsko-rekreacijskog centra te će imati vlastitu kotlovnicu. Radovi ugradnje nove kotlovnice stoje nešto više od 80.000 eura.

Jedan od najvažnijih projekata na području Kutine je otvaranje Doma za starije osobe, koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima. Županija je proširila kapacitete i doma u Glini, dograđuje Dnevni centar za starije osobe u Novskoj, a u tijeku je i obnova Doma za starije osobe Petrinja.

Posebno valja istaknuti jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj – županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku; 166 stambenih objekata namijenjenih sugrađanima čiji su domovi stradali u potresu, a nakon obnove njihovih domova, kuće će postati dio kapaciteta umirovljeničkih domova.

Događanja
Sisak