HOO dodijelio Nagradu Milan Neralić

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin Hrvatski olimpijski odbor po prvi put je dodijelio Nagradu Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

Ove godine nagrade su primili Anton Peruško (Sportska zajednica Istarske županije), Slobodan Gračaković (Zajednica sportova Primorsko-goranske županije), Emil Pravdić (Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije), Zlatko Lasan (ŽRK Dugo Selo ’55) i jedna udruga – Sportska zajednica grada Zadra, u čije ime je priznanje primila njezina predsjednica Snježana Jurinić.

Trofej koja nosi ime po legendarnom slunjskom mačevatelju, prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje (bronca na OI u Parizu 1900.), HOO je utemeljio odlukom Vijeća na 24. sjednice potkraj ožujka ove godine. Nagrada se sastoji od pisane povelje te skulpture povezane s Neralićevim likom i djelom.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je da je upravo ovakvo priznanje zaslužnicima iz sporta na lokalnoj razini bilo nužno potrebno „jer u sportu najčešće sve i počinje iz malih sredina, s lokalne razine“

Aktualno
Hrvatska
Sport