Investicija vrijedna 380 tisuća eura

Gradi se pješačka staza u Podbrđu

Radove na prvoj fazi izvodi tvrtka Lonja Strug, a trebali bi biti završeni do 1. kolovoza
staza-podbede

Radovi na izgradnji prve faze pješačke staze kroz naselje Podbrđe odvijaju se zadovoljavajućom dinamikom. Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković, to je jedna od većih investicija u ovoj godini.

– Budući da je riječ o iznimno prometnoj, a vrlo uskoj cesti, velika je važnost ovog projekta za stanovnike Podbrđa, ali i Gornje Jelenske, kao i za sve ostale korisnike koji ovdje prometuju. Ukupna dužina ove pješačke staze je oko 1,5 km. Za tu će namjenu Grad izdvojiti oko 380 tisuća eura, rekao je Mišković i nadodao:

– Prva faza, u sklopu koje se trenutno odvijaju radovi polaganja rubnjaka i navoženja posteljice odnosi se na dionicu od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice do skretanja za Vodenički i Vinogradarski brijeg. Riječ je o vrlo zahtjevnom terenu stoga je bilo potrebno odraditi sustav odvodnje te izgraditi potporni zid, pojasnio je gradonačelnik i izvijestio kako će širina pješačke staze biti 1,5 m.

– Nažalost, nismo imali više mjesta da izgradimo ovdje i biciklističku stazu. Uz ovaj projekt vežemo i određeno proširenje asfaltnog kolnika ceste koja je dosta opterećena, jedan prometni trak tako će bit će širine 2,75 m, naglašava gradonačelnik.

Radove na prvoj fazi izvodi tvrtka Lonja Strug, a trebali bi biti završeni do 1. kolovoza.

Događanja
Popovača