Najveći proračun do sada

Grad Sisak u 2024. godinu ulazi s proračunom teškim 123 milijuna i 140 tisuća eura

2024. godina bit će važna godina za Grad Sisak
gradsko vijeće grada siska

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donesen je proračun Grada Siska za 2024. godinu u iznosu od 123 milijuna i 140 tisuća eura te prateći dokumenti za njegovu provedbu.

U odnosu na ovogodišnji, koji je jučer rebalansiran na gotovo 88 milijuna eura, bit će to povećanje od 35 milijuna eura prvenstveno zbog sredstava iz europskih izvora. Grad Sisak, nakon nekoliko godina priprema, postao je područje integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) s općinama Martinska Ves i Sunja te se izborio za mogućnost raspoređivanja novca iz europskih sredstava kada Grad postavi prioritete, bez čekanja odgovarajućih natječaja, što će olakšati provedbu niza projekata. S već pokrenutim ulaganjima i rekonstrukcijama financiranima iz EU izvora okosnica su proračuna Grada Siska za 2024. godinu.

– 2024. godina bit će važna godina za Grad Sisak jer nastavljamo snažno ulagati u obrazovanje i našu djecu i zato smo, osim u školama, i u vrtiće uveli produženi boravak. Sisak se po mnogočemu izdvaja među ostalim gradovima u Hrvatskoj, a svoju snagu pokazujemo brinući o najranjivijima, najmlađima i najstarijima – sisačkim uskrsnicama za najstarije i nezaposlene, đačkim džeparcem i programima škole plivanja, klizanja, atletike i ljetovanjem za sve učenike četvrtih razreda u gradskom odmaralištu u Zaostrogu, kazala je gradonačelnica prilikom predstavljanja prijedloga proračuna.

375 novih mjesta u vrtićima

Sisak je ove godine dobio nekoliko priznanja nacionalnih institucija i medija koji su grad proglasile jednim od pet najboljih gradova po ulaganju u obrazovanje, demografiju, socijalne politike i mlade, najboljim u Hrvatskoj po povećanju ulaganja u predškolski odgoj te na samom vrhu po brizi za učenike s teškoćama u razvoju.

– Projekti koji će u 2024. godini donijeti najviše novoga su Obrazovni kompleks Galdovo, dogradnja objekta Različak Dječjeg vrtića Sisak Stari i objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi. Izgradnjom Obrazovnog kompleksa Galdovo taj dio grada dobit će suvremenu školu s većom sportskom dvoranom, a prvi puta će Galdovo imati i svoj vrtić. Uz taj i uz dogradnju Različka i Maslačka u Sisku dobit ćemo čak 375 novih mjesta za naše mališane. Time ćemo stvoriti uvjete da svim roditeljima koji trenutno traže upis svoje djece u vrtić to i omogućimo, kazala je gradonačelnica.

Politika
Sisak