Stambeno zbrinjavanje

Grad Sisak snažno podupire izgradnju POS stanova na svom području

Za 30 obitelji sve bliži trenutak radosti useljenja
POS-prezentacija-01-1024×576

Izgradnja sisačkih POS stanova odlično napreduje, a za 30 obitelji to znači sve bliži trenutak radosti useljenja. Grad Sisak osigurao je zemljište i sve komunalne priključke, financirao je projektnu dokumentaciju, a kada je projekt zapeo na javnoj nabavi zbog poskupljenja građevinskih usluga, odlučeno je da će sudjelovati u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180.007,66 €.

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda prvenstva za kupnju stana, u Centru kreativnih industrija Sisak-CIKS održana je prezentacija stambenih objekata s katalozima stanova u dvjema višestambenim zgradama koje se grade prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska.

– Kako bismo zadržali prihvatljivu cijenu stanova ulažemo u ovaj projekt preko pola milijuna eura. Time dodatno pokazujemo koliko nam je kvalitetno stanovanje za mlade obitelji važno jer imamo i programe kojima osiguravamo i vrlo povoljno zemljište za obitelji koje bi željele graditi vlastiti dom, kazala je gradonačelnica obraćajući se okupljenima.

Prezentaciji su, osim predstavnika APN-a i Grada Siska, nazočili i predstavnici poslovnih banaka, koji su prezentirati svoje uvjete kreditiranja.

Ostalo
Sisak