Rješenje za liste čekanja

Grad Kutina gradi dodatne vrtićke kapacitete

Ove godine vrtić će pohađati 586 djece u 7 jasličkih i 20 vrtićkih skupina te 3 skupine predškolaca
999_449846791_1003728981756067_8980299391678848616_nGrad Kutina

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održana je konferencija za novinare na temu nove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Kutina na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Mišel Novosel i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Kornelija Marošević.

Sandra Todorov, ravnateljica DV Kutina, istaknula je da će ove godine dječji vrtić pohađati 586 djece u 7 jasličkih i 20 vrtićkih skupina te 3 skupine predškolaca. Prijave za upis u predškolski program vršit će se tijekom rujna.

– Ove godine imali smo 183 predane molbe za redovan vrtić i 28 za program predškole, za koju još prikupljamo zamolbe. Od prijavljene djece, 118 djece smo smjestili dok nam se 56 djece nalazi na listi čekanja. Među njima je 32 djece čija oba roditelja rade i 24 s jednim ili niti jednim zaposlenim roditeljem, istaknula je ravnateljica vrtića najavljujući da se pitanje smještaja djece u vrtić rješava.

Sandra Todorov istaknula je da se iz godine u godinu povećava broj djece s teškoćama u razvoju čime se pedagoški standardi dodatno zaoštravaju u smjeru smanjivanja broja djece u grupi. Zaključeno je kako se sa svim roditeljima razgovara individualno i traži rješenje, osobito prioritetnih skupina, odnosno smještaja djece gdje su oba roditelja zaposlena te kako će se izgradnjom dodatnih kapaciteta riješiti lista čekanja.

U suradnji s Gradom kao osnivačem u pripremi je uređenje prostora na adresi Kolodvorska 31 gdje će biti smještena djeca jasličke dobi.

Voditelj projekata izgradnje dječjih vrtića iz Odjela za gospodarstvo Grada Kutine Mišel Novosel rekao je kako je u tijeku provedba javne nabave za nastavak izgradnje dječjeg vrtića kod OŠ Zvonimira Franka te i ovim putem pozvao zainteresirane da se jave na natječaj koji završava 12. srpnja. Što se tiče vrtića u Kutinskoj Slatini u tijeku je postupak javne nabave, a projekt vrtića u Repušnici je u pripremi i tijekom kolovoza očekuju se prijave na natječaj za izgradnju. Bilo je riječi i o teškoćama s izvođačima radova koji imaju problem s radnom snagom na projektima u svim gradovima RH, no očekuju se skora rješenja i realizacija izgradnje triju vrtića čime bi u Kutini bili u potpunosti ispunjeni pedagoški standardi.

– Dosad smo u Kutini izgradili nekoliko prostora za jasličke skupine i tako riješili listu čekanja. Tako će biti i ove pedagoške godine. Cilj je izgradnja novih vrtića čime ćemo zadovoljiti potrebne pedagoške standarde i na čemu radimo, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Aktualno
Kutina