Goran Medanović promovirao knjigu o lovu “Srebrni vepar”

U Velikoj Gorici održana promocija knjige o lovu

U Velikoj Gorici u naselju Okuje održana je promocija zanimljive knjige o lovu i lovcima. “Srebrni vepar-dogodovštine iz lova” napisao je Goran Medanović velikogorički glazbenik i lovac. U restoranu slikovitog naziva “Za vašu dušu” okupilo se stotinjak ne samo lovaca i prijatelja, već i štovatelja pisane riječi i glazbe. Knjiga je to što opisuje više od četiri desetljeća lovačkog staža, kroz dogodovštine o lovu i lovcima. Nekadašnji glazbenik, kompozitor i urednik, Goran Medanović okušao se prvi put u prozi i čitateljima lovcima dao zanimljivu knjigu.

Na promocijama književnih djela običaj jr da svatko tko je radio na knjizi kaže nekoliko riječi iz svog područja, Ono što ovu zbirku čini posebnijom je činjenica da iza nje ne stoji mnoštvo ljudi, već tek nekolicina onih vrijednih suradnika, kazala je voditeljica promocije Maja Kolić, inače kćer Gorana Medanovića i mlada voditeljica i glazbenica. Treba spomenuti kako je za dizajn i grafičku pripremu bio zadužen Branko Hrvoj, lekturu Marija Matković, dok je autor naslovnice Dražen Boškić. Treba pohvaliti i kvalitetne ilustracije Ivice Perkovića, koje silno odgovaraju tekstu u knjizi, dok je za tisak bila zadužena Grafika Markulin.

“Čitajući knjigu “Srebrni vepar” saznajemo kako autoru nitko od predaka nije bio lovac, već je tu strast dobio na poklon. Njegov kum, lugar Stevo “zapalio” je ga za lov još u djetinjstvu. No, opisivanje prirode, terena kroz koje Medanović prolazi u lovu i oko lova, pravo je pjesničko djelo. Uz opis prirodnih pojava, čitatelj saznaje i ljepotu prirode, kao i ljepotu ljudskih duša, koje se susreću s lovcima”… citirala je voditeljica Maja Kolić riječi Borisa Ćavara koji je objavio osvrt na knjigu “Srebrni vepar”.

Ulomak iz knjige na promociji slikovito i gromko pročitala je Paula Perlić, mlada učiteljica i strastvena lovkinja. Autor Goran Medanović zahvalio je svima koji su pomogli da knjiga “Srebrni vepar” ugleda svjetlost dana. Prve primjerke knjige je potpisao i uručio svojim unucima i poručio kako će uskoro biti još sličnih djela. Umjesto govora citirao je riječi iz svoje knjige, što je i poruka autora.

-Lov nije tek pucanj u zoru. On je sjaj rose na vlatima trave i miris pokošenog sijena, čaroban zalazak sunca. To je bajka ispisana tragovima divljači u snijegu. Lov su sjećanja koja nikad ne umiru…- zaključio je Medanović.

TEKST I FOTO: Boris ĆAVAR