FOTO: Velika Gorica nastavlja s komunalnim ulaganjima, u tijeku radovi u Teslinoj ulici

Dugoočekivani radovi uređenja nastavka Tesline ulice na potezu od Kolareve do Kurilovečke u punom su jeku
DSC_2638

Dugoočekivani radovi uređenja nastavka Tesline ulice na potezu od Kolareve do Kurilovečke u punom su jeku. Osim što će se ulica u potpunosti obnoviti u duljini od 276 metara, u sklopu radova izvest će se i radovi na zamjeni vodovodne mreže.

-Ulica će dobiti novo naličje. Osim toga u potpunosti će biti zamijenjene vodovodne cijevi te će se ugraditi oborinska kanalizacija, a ulica će dobiti i dva nogostupa- istaknuo je za današnjeg obilaska radova gradonačelnik Krešimir Ačkar rekavši kako ukupna investicija iznosi 253.100,00 eura.

Kompletne radove izvodi VG Komunalac, a rok za završetak istih je 70 radnih dana.

-Želim se zahvaliti sugrađanima na strpljivosti, jer za vrijeme velikih oborina građani jednog grada ne zavrjeđuju takve uvjete. Nažalost, imamo puno takvih žarišnih točaka, koje su nas dočekale i koje su se gomilale desetljećima. Rješavamo situaciju po situaciju, idemo stalno naprijed po pitanju podizanja komunalne infrastrukture- naglasio je Ačkar pohvalivši se činjenicom kako se na području Velike Gorice nikad nije toliko asfaltiralo.

-Gotovo uvijek se to radilo pred izbore, no mi u drugoj godini mandata nastavljamo s asfaltiranjima i uređenjima ulica i gradnjom novih nogostupa.

Za naredne dvije godine gradonačelnik je najavio novi iskorak kako bi Velika Gorica i njezina okolica imala još bolju i kvalitetniju infrastrukturu.

-Što se tiče Kurilovca za ovu smo godinu najavili kompletnu projektnu dokumentaciju za uređenje Jelačićeve ulice, koja bi iduće godine trebala zasjati u punome ruhu. Projektna dokumentacija je napravljena za pješačko-biciklističke staze, pri čemu je staza uz jezero Staro Čiče pred završetkom. Također, pred završetkom je građevinska dozvola za stazu prema Čiču uz glavnu prometnicu gdje bi tijekom godine trebali započeti i radovi. Za stazu prema groblju Kušanec sredstva su osigurana putem Vlade RH i Hrvatskih cesta. Projektna dokumentacija za naselja Jagodno i Lazina Čička je u izradi, a trenutno smo u rješavanju projektne dokumentacije za Bratstvo i Chromosovo naselje- ispričao nam je gradonačelnik Krešimir Ačkar uz poruku;

-Dat ćemo sve od sebe da budemo ti koji će u što skorijem vremenu riješiti sve te nagomilane probleme.

Hrvatska
Ostalo
Regija