FOTO: Vatrogasni dom u Mraclinu nosi ime Ivana Galekovića-Galea

Galeu u čast u njegovom rodnom Mraclinu na godišnjicu smrti ponovno su se okupile njegove kolege kako bi svjedočile trajnom spomenu njegova imena, jer na Vatrogasnom domu koji ponosno nosi njegovo ime otkrivena je spomen ploča

Jučer je navršeno točno godina dana od najtužnijeg dana u povijesti goričkog i mraclinskog vatrogastva. Te subote, 20. srpnja, nažalost život je spašavajući imovinu drugih izgubio tada 24-godišnji Ivan Galeković-Gale. Njemu u čast u njegovom rodnom Mraclinu na godišnjicu njegove smrti ponovno su se okupile njegove kolege kako bi svjedočile trajnom spomenu njegova imena, jer na Vatrogasnom domu koji ponosno nosi njegovo ime otkrivena je spomen ploča.

U ovoj svečanoj, ali tužnoj prilici prisutne je još jednom s Ivanovim plemenitim životom upoznao tajnik DVD-a Mraclin Božidar Galeković.

-Iz svoje je obitelji među vatrogasce donio vjeru, snagu i nesebičnost, kao i potrebu da se pomaže bližnjemu. Imao je uzor u svome ocu Slavenu, te mu se 2017. godine ostvario san da baš kao i otac postane profesionalni vatrogasac. Baš takav, i društven, radišan, savjestan i vedar bio nam je potpora u poslu te prijatelj u slobodnim trenucima- istaknuo je Galeković sa suzom u oku.

A upravo to je i bila misao vodilja mraclinskih vatrogasaca na čelu s Antunom Kosom, da očuvaju trajnu uspomenu na svoga Galea. Sam čin otkrivanja spomen obilježja, bio je emotivan trenutak u kojem samo rijetki nisu mogli sakriti suzu u oku, nakon čega se prolomio gromoglasan pljesak u njegovu čast.