FOTO: U Križu nastavljena tradicija Lipanjskih susreta

U Vezišću, rodnom selu Milke Trnine, tradicionalno se krajem lipnja već preko trideset godina održavaju Lipanjski susreti Milke Trnine

U Vezišću, rodnom selu Milke Trnine, tradicionalno se krajem lipnja već preko trideset godina održavaju Lipanjski susreti Milke Trnine. Tom prigodom i ove godine, proteklog je vikenda održana spomenuta manifestacija, no u znatno manjem obimu zbog poštivanja epidemioloških mjera. Bila je to cjelodnevna vrtna zabava koja je započela sportom.

Tijekom dana nekoliko prijateljskih utakmica odigrale su ekipe Milke Trnine i Libertasa.
Na ribnjaku Milke Trnine održano je tradicionalno ribolovno natjecanje u lovu ribe na plovak u organizaciji ŠRU Šaran Križ. Natjecao se 31 senior i 5 predstavnika mladeži. U kategoriji seniora najbolji je bio Marko Kutljić, drugi je bio Franjo Borovec, a treće je mjesto osvojio Matija Borovec. U kategoriji mladež najbolji je bio Filip Brcko, drug mjesto osvojio je Dominik Jerko, a treće Lovro Počuč.

Lipanjski susreti Milke Trnine u Vezišću i ove su godine održani zahvaljujući trudu Mjesnog odbora Vezišće te potpori Nogometnog kluba Milka Trnina Vezišće i ostalih mještana. Ispred Mjesnog odbora nazočne je pozdravio Tomislav Punčec, a na Lipanjskim susretima bili su i načelnik Marko Magdić koji se zahvalio svim Vezišćanima na očuvanju tradicije, a okupljene je u ime Zagrebačke županije pozdravio i predsjednik Skupštine Mato Čičak.

Druženje je nastavljeno i predvečer uz šarane na rašljama i nastup zbora Udruge umirovljenika Općine Križ te glazbenog sastava Max 5.