FOTO: Po domaće i zdrave proizvode u Bilogorsku košaru

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebaka otvorila je u Bjelovaru trgovinu domaćih i zdravih proizvoda „Bilogorska košara“

„Bjelovarski kvargl“, kuhani sirevi s okusom, bjelovarski Majburger, suhomesnati proizvodi, bilogorski med, bučino ulje, zimnice, ajvar, rakije i likeri, džemovi, prirodni sokovi samo su neki od brojnih proizvoda koji se mogu pronaći na policama nove trgovine domaćih i zdravih proizvoda „Bilogorska košara“ u Bjelovaru.

Projekt provodi braniteljsko-socijalna zadruga „Bilogorska košara“ kojoj je cilj promijeniti opskrbu Bjelovarčana domaćim proizvodima i dodatno osvijestiti potrebu za kupovanjem provjereno kvalitetne hrane proizvedene u bjelovarsko-bilogorskom kraju. Zadruga na jednom mjestu objedinjava ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvođača kako bi domaće proizvode učinili dostupnijima građanima.

Trgovinu je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je tom prigodom istaknula kako svi uključeni u ovaj projekt doprinose strateškim ciljevima Ministarstva poljoprivrede i prepoznatljivosti hrvatske hrane.

Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar od samih početaka podupiru ovaj projekt te na još jedan način podržavaju domaće proizvođače i lokalnu proizvodnju.

Gradonačelnik Dario Hrebak rekao je kako je prije tri godine počeo projekt Bjelovarski doručak, a ovo je svojevrsni nastavak na taj projekt te se može reći da je priča započela prije koronakrize, koja ju je i ubrzala te osigurala šire tržište lokalnim OPG-ovima.

Nova trgovina nalazi se na adresi Josipa Jurja Strossmayera 2b u Bjelovaru, a radno vrijeme je od 9 do 17 sati od ponedjeljka do petka te subotom od 8 do 12 sati.