FOTO: Ministrica kulture otvorila novouređenu knjižnicu u Ivanić-Gradu

Ovim radovima završen je i drugi dio preuređenja Gradske knjižnice Ivanić-Grad, koji je započeo 2018. godine

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek otvorila je novouređeni prostor Gradske knjižnice u Ivanić-Gradu i naglasila da kvalitetna knjižnica predstavlja dragocjenu kulturnu i informacijsku infrastrukturu zajednice te značajnu investiciju u kvalitetu života svih generacija.

-Mi se u Ministarstvu kulture posebno radujemo kada se otvara obnovljena knjižnica, jer knjižnice su uz Centre za kulturu, digitalizirane kino dvorane te zavičajne muzeje najvažniji prostori kulture u svakom kraju. Knjižnice su prije bile prepoznate kao mjesta koja čuvaju i posuđuju knjige, međutim danas knjižnice imaju puno više funkcija. Knjižnice su danas središta kulturnog života, one su rezervoari informacija te one uče naše građane kako pristupati informacijama. Upravo zbog toga, svaka obnovljena knjižnica svakoj sredini donosi novi dah i duh kulture- kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

Ovim radovima završen je i drugi dio preuređenja Gradske knjižnice Ivanić-Grad, koji je započeo 2018. godine, kada je uređen odjel za odrasle i studijska čitaonica, dok su ove godine završili radovi na centralnom dijelu.

-Uredili smo posudbeni dio, kao i prostor namijenjen za djecu, čime smo dobili jedan sasvim novi dječji odjel. Gledajući sveukupno, mi sada imamo jednu novu knjižnicu, jer smo ju uspjeli obnoviti u cijelosti- rekla nam je ravnateljica Gradske knjižnice Senka Kušar Bisić.

Reakcije građana su i više nego pozitivne, jer dobiven je lijep i funkcionalan prostor.

-Zaista dobivamo puno pohvala, jer sami građani kažu kako je ovo sada prava europska knjižnica. Uostalom, naši građani i zaslužuju ovakvu knjižnicu- s ponosom će ravnateljica, koju naročito raduje činjenica kako u Ivanić-Gradu iz godine u godine čitanost raste.

Ukupna ulaganja prostor Pučkog otvorenog učilišta od 2013. godine su preko 5 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture je u okviru investicijskih potpora za adaptaciju Gradske knjižnice, kao i njezino uređenje te opremanje prostora financiralo s iznosom od 2.700.000 kuna.