Nastavljena berba medalja

FOTO: Juniorke HVIDR-e Sisak viceprvakinje države

Pojedinačno je najuspješnija bila Zoja Šaban koja je s osnovnih 366 krugova ušla u finale kao druga, a nakon deset hitaca finala zadržala isto mjesto te se okitila srebrnom medaljom
Srebrne juniorke s trenerom

U Osijeku je u subotu, 27. svibnja održano prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u gađanju serijskom puškom. Iz sisačkog streljačkog kluba HVIDR-a Sisak nastupilo je sedmero natjecatelja.

Jedini junior u stvari je kadet, Marko Dragosavac. Mladić kojem je malo nedostajalo da uđe u finale u svojoj kategoriji, to je uspio u kategoriji iznad. U osnovnom meču je pogodio 359 krugova što je bilo dovoljno za sedmo mjesto i ulazak u finalno raspucavanje. Nažalost, organizator je predvidio muško finale u vrijeme gađanja juniorki. Kako naš klub nema previše oružja, a Marko dijeli pušku s Lorenom Kušan koja je u tom trenutku već gađala, Marko je bio bez oružja s kojim je trenirao. Moramo zahvaliti SK Valpovo koji su spremno posudili pušku kojom je mladi Dragosavac zadržao svoje mjesto i na kraju završio sedmi u državi.

Ženska ekipa u sastavu Zoja Šaban, Lorena Kušan i Franka Šaban pogodila je 1051 krug što je bilo dovoljno za naslov viceprvakinja države. Pojedinačno je najuspješnija bila Zoja Šaban koja je s osnovnih 366 krugova ušla u finale kao druga, a nakon deset hitaca finala zadržala isto mjesto te se okitila srebrnom medaljom.

Lorena Kušan je pogodila pristojnih 350 krugova i smjestila se na 11. mjesto. Veliko iznenađenje je ponovo Daria Detković. Iako kratko gađa, učestalo pokazuje odlične rezultate. Pogodila je 346 krugova i zauzela 17. mjesto. Tara Branković je dobro počela, ali posljednja serija joj je upropastila pristojan meč, pa je s 344 kruga osvojila 20. mjesto. Franka Šaban je nakon kadetskog finala, vjerojatno previše očekivala pa je ozbiljnije podbacila. Pogodila je 355 krugova što je bilo dovoljno za 29. mjesto.

Sisak
Sport