FOTO: Ivanić-Grad je danas grad po mjeri svakog čovjeka

Dan grada Ivanić-Grada obilježava se na 8. lipnja na blagdan svetog Petra, kada mu je car Franjo Josip dodijelio status grada 1871. godine

Dan grada Ivanić-Grada obilježava se na 8. lipnja na blagdan svetog Petra, kada mu je car Franjo Josip dodijelio status grada 1871. godine. Ove se godine obilježava u nekoliko navrata, s obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa. Početkom lipnja predstavljeni su realizirani projekti na području grada te je otvoren Drvno-tehnološko poduzetnički inkubator, dok je danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća te je u nazočnosti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek otvorena novoobnovljena Gradska knjižnica.

-S ponosom se danas prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te svih naših sugrađana koji su tijekom svog života i radnog vijeka utkali neke nove puteve svome gradu i omogućili mu da u mnogim područjima bude prvi, pa čak i najbolji. Sve to nas je promoviralo u sredinu koja se ne boji prihvatiti izazove kako bi se cijeloj zajednici osigurao što kvalitetniji život- istaknuo je u svom govoru predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac, rekavši kako su izazovi koji su pred njima veliki.

-Vjerujemo u Ivanić i njegove građane. Siguran sam da ćemo i u buduće zajedno donositi ispravne odluke. Pred nama koji danas ovdje živimo i radimo zadaća je da Ivanić budućim generacijama predamo još bolji i ljepši- zaključio je Pongrac.

Ivanić-Grad je vrijedan svih zalaganja
Ivanić-Grad posljednjih godina krupnim koracima ide prema naprijed. Brojni realizirani komunalni projekti govore u prilog tome. Modularni drvno-tehnološki inkubator prije 15-ak dana i službeno je otvorio svoja vrata, Visoka škola Ivanić-Grad upisat će i treću generaciju studenata, nova sportska dvorana u Posavskim Bregima, ulaganja u Sportski park Zelenjak, izgradnja šetnice uz Lonju te projekti koji će se realizirati kroz dogledno vrijeme dokaz su kako Ivanić-Grad postaje gradom po mjeri svakog čovjeka.

-Zahvaljujem se svim našim građanima što nam daju podršku i što svojim glasovima na izborima podržavaju naš rad. Da toga nema ne bismo dobili niti mogućnost da ostvarimo ove naše zamisli- s ponosom je poručio gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji se između ostaloga zahvalio i svim gradskim vijećnicima, kao i Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

-Početkom svakog mandata nastojimo biti transparentni te izdajemo knjižicu kako bismo nakon četiri godine podvukli crtu. Ono što se meni čini je da smo opet dosta dobro radili i da ćemo za godinu dana odraditi još više nego što smo sada. Za mene je najvažnije da ću čista obraza moći stati pred svoje građane i pokazati što smo zajedno svi skupa napravili, jer bez podrške građana ne bi bili u mogućnosti da provodimo projekte- zaključio je gradonačelnik Leš.

Mato Čičak: Ovaj grad iz godine u godinu ide prema naprijed

Vodstvu grada na postignutim je rezultatima čestitao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, inače i sam stanovnik Ivanić-Grada.

-Ivanić-Grad je grad bogate povijesti i tradicije. Između ostaloga on je grad sporta i kulture, no prije svega on je danas grad po mjeri svakog od nas- kazao je ministar Bošnjaković.

Razvoj Ivanić-Grada posljednjih godinu naročito prati načelnik susjedne Rugvice i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, istaknuvši kako vodstvo grada radi prave stvari za svoje stanovnike.

-Javore hvali ti što odlično vodiš grad punih sedam godina i što ovaj grad iz godine u godinu ide prema naprijed. Svojim radom daješ nam ideje, jer puno toga si prvi napravio- rekao je Čičak.

Na svečanoj sjednici već tradicionalno su dodijeljena i Javna priznanja gdje je onu najvišu nagradu za životno djelo primila Branka Bubalo Paliska.