Fortenova grupa ima tri cilja

6

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima članove Upravnog odbora Fortenova grupe na čelu s predsjednikom Maximom Poletaevim u povodu početka provedbe nagodbe vjerovnika i prijenosa poslovanja na nova društva grupe. Uz predsjednika Vlade bili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

U izjavi medijima nakon sastanka, predsjednik Vlade Plenković je podsjetio da je, nakon nešto više od dvije godine od početka krize u Agrokoru, došla faza u kojoj je provedena nagodba i počelo poslovanje nove Fortenove grupe.

-Bila su ugrožena radna mjesta i u okviru same kompanije – onim dijelovima koji su u Hrvatskoj te onim u susjednim zemljama. To je skoro 60 tisuća ljudi. Ugrožen je bio i ogroman broj radnih mjesta u kompanijama i dobavljačima koji su bili vezano poslovnom suradnjom za Agrokor – oko 150 tisuća ljudi. Možemo kazati da je proces izvanredne uprave uspio, ostvarili smo veliko postignuće i u pravnom i u poslovnom smislu- istaknuo je premijer.

Predsjednik Vlade zahvalio je izvanrednoj upravi, gospodinu Fabrisu Perušku i gospođi Ireni Weber, koji su posao obavljali zadnjih godinu dana, prvom izvanrednom povjereniku gospodinu Anti Ramljaku te tadašnjoj potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić. Zahvalio je i onima koji su nastavili taj posao, potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću, ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu i ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

Istaknuo je da je želja da u budućnosti Fortenova grupa dobro posluje, kako na hrvatskom tržištu, tako i drugim tržištima te da se koncentrira na konsolidiranje glavnih elemenata poslovanja, a to su poljoprivreda, prehrambena industrija te veleprodaja i maloprodaja.

Izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško kazao je da je ovim procesom kompanija, koja je bila u bankrotu, vraćena u život i uspješno posluje. Naveo je tri cilja koji sada stoje pred upravom.
-Prvi je dovršenje implementacije izvan Hrvatske, što će uzeti nekoliko mjeseci, drugi je refinanciranje duga, a treći je povećanje profitabilnosti kompanije kako bi se omogućila dugoročnost postojanja Fortenova grupe- kazao je Peruško.

Aktualno
Hrvatska
Politika