Aktivna godina

Evo što je sve lani radila Zajednica sportskih udruga Grada Popovače

Proteklu godinu označila su i neka kapitalna ulaganja
zsu-v

Zajednica sportskih udruga Grada Popovače proteklog je vikenda održala redovnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća za 2022. godinu. Što se tiče izvješća o radu predsjednik Lovro Miklaužić osvrnuo se na rad Zajednice u prvoj godini mandata.

– Aktivnosti smo kroz godinu, usput se upoznavajući s vama, kao i obavezama unutar zajednice, provodili sukladno programu od interesa za opće dobro u području sporta Grada Popovače za 2022. godinu. To obuhvaća usklađivanje aktivnosti članova Zajednice, poticanje i promicanje sporta u skladu s nacionalnim programom sporta, osobito sporta djece i mladeži te objedinjavanja i usklađivanja programa sporta te predlaganje programa javnih potreba u sportu, kao i vođenje brige o njegovu ostvarivanju. Onaj najvažniji dio našeg rada je financiranje programa sportskih klubova, odnosno udruga, a na što odlazi i najveći dio financija izdvojenih za sport.

– Zajednica broji 20 sportskih udruga, a od 2022. godine ima i novu udrugu članicu – Zeleni kadar iz Volodera. Najbrojniji su nogometni klubovi na koje je otišlo i najviše sredstava, što za redovan rad, odnosno osiguranje sredstava za redovno natjecanje, ali ponešto i za kapitalna ulaganja. Tako su sredstva za popravak kosilica dobili NK Naftaplin, ŠNK Ekonomik, ŠNK Jelengrad, a koji je dobio i sredstva za opremu za navodnjavanje. Zajednica je u dogovoru s klubovima podmirila i dugovanja za najam sportske dvorane OŠ Zorke Sever u iznosu od 31.256 kuna, dok je za liječničke preglede izdvojila 16.005,89 kuna. Radi se o velikim sredstvima, ali koja su konačno i opravdana rezultatima naših klubova. Veseli nas vidjeti uspjehe na svim poljima sporta, od nogometa do rukometa, kuglanja, kickboxinga, tenisa i ribolova.

– Iako sredstava nikad nema dovoljno, svejedno moramo biti realni, stoga i zahvalni na razumijevanju gradonačelnika, koji ima velikog sluha za sport, pogotovo ako usporedimo ostale, veće gradove od Popovače i njihova izdvajanja za isto. Svakako treba podsjetiti i da u područje sporta i stvaranje kvalitetnijih uvjeta Grad ulaže značajna sredstva i pored onih koja se nalaze u proračunu Zajednice, dakle direktno iz gradskog proračuna, poput nastavka uređenja nogometnog igrališta Voloder, uređenja svlačionica i igrališta nogometnih klubova u nekoliko naselja, a tu je i jedan od najvećih kapitalnih projekata izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra Moslavac, stoji u izvješću.

Skupštini su prisustvovali predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.

Popovača
Sport