Više od stoljeća vatrogasne tradicije

DVD Letovanić slavi 115 godina djelovanja

DVD Letovanić osnovan je 1909. godine nakon katastrofalnog požara koji je uništio veliki dio tadašnjeg naselja Letovanić
DSC_5684

U mjesnom Vatrogasnom domu održana je 115. sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Letovanić. Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić osnovano je 1909. godine nakon katastrofalnog požara koji je uništio veliki dio tadašnjeg naselja Letovanić. Društvo danas broji ukupno 153 člana.

Predsjednik Stjepan Kušan u svom je obraćanju posebno zahvalio županu Ivanu Celjaku, čijim su zalaganjem osigurana sredstva za obnovu vatrogasnih domova oštećenih u potresu. Istaknuo je i dobru suradnju s matičnom Općinom Lekenik i Vladom Republike Hrvatske:

– Uz pomoć Općine Lekenik, Sisačko-moslavačke županije i županijske Vatrogasne zajednice uspjeli smo nabaviti novo kombi vozilo te navalno vozilo kapaciteta 5.000 litara. U 2023. godini, zahvaljujući našem županu, uspjeli smo preko Fonda solidarnosti obnoviti vatrogasnu opremu, koja je uništena u intervencijama nakon potresa. u vrijednosti od 33.000 eura.

– Posebnu brigu vodimo o mladim naraštajima svjesni činjenice da su oni zalog za budućnost hrvatskog vatrogastva. Izuzetno smo ponosni na generaciju vatrogasne mladeži koja je tri puta osvajala treća mjesta na državnom natjecanju mladeži, zaključio je Kušan.

Zamjenik župana Mihael Jurić posebno je istaknuo kvalitetan odnos koji Županija ima DVD-om Letovanić, društvom koje je uvijek spremno pomoći sugrađanima, bez obzira na vrstu ugroze koja zaprijeti sigurnosti ljudi i njihove imovine, prenio im pozdrave župana Ivana Celjaka i zajamčio nastavak dobre suradnje.

Događanja
Lekenik