Ulaganje vrijedno 80 tisuća eura

Dovršena spremišta za električna vozila kod Posjetiteljskog centra Crna roda u Osekovu

Posjetiteljima uskoro na raspolaganju i javni punjač
spremistecrnaroda

Ovih dana završeni su radovi na izradi spremišta za električna vozila kod Posjetiteljskog centra Crna roda u naselju Osekovo. Podsjećamo, Javna ustanova Park prirode Lonjsko nabavila je deset električnih golf autića čime je proširila turističku ponudu u posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80 % sredstava te gradova Kutine i Popovače s po 10 % sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Autići su se pokazali kao posjetiteljima vrlo atraktivna i tražena turistička usluga, a uz osobinu ekološke prihvatljivosti, pogodna su za prometovanje parkom jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

– Kako bi se osigurao adekvatan smještaj za nabavljene autiće, Grad Popovača je po provedenom postupku nabave naručio izvođenje radova na izradi spremišta, koji su, pored dvaju objekata, obuhvatili i ugradnju instalacija i punjača unutar istih za električna vozila parka, kao i pripremu za ugradnju javnog punjača na otvorenom prostoru parkirališta namijenjenog za potrebe posjetitelja centra Crna roda u Osekovu, a kojeg će izvesti Javna ustanova, ističe gradonačelnik Josip Mišković napominjući da je riječ o investiciji vrijednosti 79.583,25 eura.

Ostalo
Popovača