Petrinjska kobasijada

Dominik Žarković pobjednik ovogodišnje Petrinjske kobasijade

Uz pobjednika Dominika Žarkovića, drugu nagradu osvojila je kobasica Igora Marijana, dok je treću nagradu osvojila kobasica Igora Žarkovića
342827121_783607742946161_3773194763016453194_n-1536×1152Grad Petrinja

Od 38 zaprimljenih uzoraka kobasica stručno povjerenstvo ocijenilo je da je najbolja kobasica Dominika Žarkovića iz Petrinje, obznanjeno je na službenom proglašenju pobjednika 15. Petrinjske kobasijade koje je održano u Centru novog života uz prigodan glazbeni program i promociju proizvoda tvrtke Gavrilović.

Uz pobjednika Dominika Žarkovića, drugu nagradu osvojila je kobasica Igora Marijana, dok je treću nagradu osvojila kobasica Igora Žarkovića, u ime kojeg je nagradu preuzela njegova majka. Pobjednici su osvojili novčane nagrade u iznosu od 500, 400 i 300 eura te Gavrilović poklon pakete.

Nagrade i priznanja za najbolje ocijenjene kobasice pobjednicima su uručile gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes te predstavnica tvrtke Gavrilović Ivana Kaleb.

– Zahvaljujem se proizvođačima kobasica s područja Grada Petrinje što su se odazvali ove godine u znatno većem broju nego prošle godine, a u još znatnije većem broju nego onih prethodnih godina kad nas je malo zaustavio u tom napretku i potres i prije toga korona. Vjerujem da je kvaliteta ovogodišnjih kobasica još bolja nego prošle godine i da će svake godine biti sve bolje i da će odaziv biti sve veći. Vidimo da je interes zaista dobar i zbog toga što je Petrinja zapravo i tradicijom kobasičarski kraj, svi znamo da u našem gradu imamo prvu hrvatsku tvornicu salame. Ove godine smo se i povezali s tvornicom Gavrilović što mi je izuzetno drago da i oni svoje proizvode ovdje promoviraju i nadam se da će se ta suradnja nastaviti i da ćemo imati sve više i sve kvalitetnije proizvode, istaknula je gradonačelnica.

Pobjednik 15. Petrinjske kobasijade Dominik Žarković istaknuo je da, budući da njegova obitelj ima OPG, kobasice proizvode od vlastitog mesa te da već nekoliko godina sudjeluju u kobasijadama:

– S obzirom na to da se naše kobasice ne proizvode u kontroliranim uvjetima onda svake godine ima nekakvih odstupanja, ali mislim da uvijek postižemo dobre rezultate u tome. Nema nekakve tajne, recept je dobro poznat svima ovdje u Petrinji i okolici i mislim da svi imamo otprilike sličan recept vjerujem da je najvažnije sušenje a za to nemamo nekakav recept koji možemo prenijeti dalje, to ovisi o vanjskim uvjetima jer nisu kontrolirani, ovisi o godini najviše. Drago mi je da je naša kobasica prepoznata, mi smo svjesni da imamo kvalitetan proizvod i drago mi je da smo dobili potvrdu za to, kazao je Žarković.

Događanja
Petrinja