Dodjela sredstava

Dodijeljeno više od 54 tisuće eura za petrinjsku kulturu i manifestacije

Nastavljeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju programa i projekata udruga
DSC_0786-1536×1024Grad Petrinja

Potpisivanje ugovora o sufinanciranju programa i projekata udruga u izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje nastavljeno je i danas. Potpisani su ugovori za projekte i programe iz područja kulture te gradskih manifestacija.

Za programsko područje 4 – udruge u kulturi odobreno je 17 projekata za koje je odobren ukupan iznos od 29.265 eura. Za programsko područje 6 – programi gradskih manifestacija odobrena su 33 projekta koji će se sufinancirati u ukupnom iznosu od 25.000 eura.

– Ove godine je bio zaista iznimno velik interes, naročito što se tiče programa gradskih manifestacija, ali i udruga u kulturi. Nažalost, nismo uspjeli zbog tako velikog interesa, prema potrebama i prema vašim prijavama zadovoljiti sve potrebe i ovo nam je pokazatelj da je zapravo došlo i do nekakvih promjena i u programima samih udruga i mogu reći da ćemo definitivno za sljedeću godinu morati povećati sredstva za kulturu, ali isto tako i za gradske manifestacije. Naravno da nam je u interesu i očuvanje baštine i povijesti i svega onoga što vi kao udruge održavate na životu, čuvate, njegujete, a i sami kao Grad ne možemo pokriti organizaciju svih potrebnih manifestacija i općenito potreba udruga. Zahvaljujem još jednom na vašem angažmanu, na svemu što činite za Petrinju i okolicu, naročito u području kulture koja je nekako u krizama uvijek stavljena na zadnje mjesto i nekako uvijek se smatra da nije prioritet, da ima vremena za kulturu, ali nažalost, pogotovo na našem području, nema vremena za kulturu i zato ćemo ju podržati sljedeće godine u još većim financijskim iznosima, rekla je gradonačelnica Magdalena Komes, čestitajući svim potpisnicima.

U ime udruga iz kulture obratila se Ružica Pavković, predsjednica KUD-a Pokupljanka Brest Pokupski:

– Angažirali smo se na ovom javnom pozivu za programsko područje 4 i programsko područje 6. U programskom području 4 smo se natjecali prvenstveno radi toga da namaknemo sredstva za nama jako bitnu ovogodišnju manifestaciju, a to je obilježavanje 100 godina postojanja KUD-a Pokupljanka, to nam je jako bitno, dobili smo 2.000 eura za sada, nama treba puno više, ali uključili smo tu onda i programsku manifestaciju koja se tiče baš ovog područja, a to je održavanje tog obilježavanja koje je nama komplicirano. Zahvaljujem se Gradu Petrinji i gradonačelnici, i svima koji su se uključili i konzultirali s nama za sva ta područja jer nama je to izvanredna situacija, ne podcjenjujem druge, svatko ima svoje probleme i svoje projekcije na svoja buduća djelovanja, ali nama je sad ovo izuzetno bitno, istaknula je Pavković na što je gradonačelnica Komes dodala da će Ministarstvo kulture i medija također financijski podržati obilježavanje 100 godina KUD-a Pokupljanka Brest Pokupski.

Zahvalu su uputili i Zlatko Iskrić, predsjednik Udruge ratnih veterana, veterana Domovinskog rata Grada Petrinje te Branislav Sekulić, predsjednik KUD-a Banija Blinja.

Događanja
Petrinja