Podizanje kvalitete turističke ponude

Dodijeljeno 160 tisuća eura za sufinanciranje turističkih projekata

Na javni poziv pristiglo je ukupno 47 prijava
DSC_7427

Na imanju OPG Seoski turizam Bistrički u Osekovu, župan Ivan Celjak uručio je turističkim subjektima ugovore o bespovratnim potporama za sufinanciranje turističkih projekata u sklopu županijskog projekta “Turizam plus”.

Ovim projektom Sisačko-moslavačke županije, putem javnog poziva, dodijeljene su bespovratne potpore za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja županije.

– Prepoznali smo ulaganja naših privatnih iznajmljivača i OPG-ova te vinara koji se bave turizmom i registrirani su za turističku djelatnost. Ovim natječajem osigurali smo 160.000 eura, od čega je 20.000 eura namijenjeno za vidljivost i promidžbu, a 140.000 eura za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude i dodatnih sadržaja. Ovako osiguravamo dolazak većeg broja turista koji dolaze na područje naše županije, a osiguravamo i konkurentnost naših iznajmljivača uz kvalitetan sadržaj i ponudu. U prvoj polovici ove godine imamo veći broj dolazaka turista za čak 16 % u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja veći za čak 25 % . U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine imali smo 35.532 noćenja što nam pokazuje da idemo u dobrom smjeru i dalje ćemo kontinuirano poticati razvoj kontinentalnog turizma, izjavio je župan Celjak.

Izgradnja bazena, jacuzzija, glamping kućica…

Zlatka Nović, vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu iz Volodera, ostvarila je bespovratnu potporu za uređenje i opremanje wellness & spa zone.

– Ovo je prvi puta kako smo se javili na bilo kakav natječaj i dobili smo popriličan iznos za uređenje i opremanje wellness i spa zone. Sigurna sam da će nam ulaganja u dodatan sadržaj dovesti još novih posjetitelja, izjavila je korisnica potpore Zlatka Nović.

Zadovoljstvo primljenom potporom iskazala je i vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu Ivane Vukoje koja ujedno ističe jednostavnost prijave na javni poziv projekta „Turizam plus“.

– Samostalno sam bez ikakvih problema radila svu dokumentaciju za javni poziv i ugodno sam iznenađena kako je doista sve bilo jasno i jednostavno. Ovom bespovratnom potporom obogatit ćemo kuću za odmor kupnjom hidromasažne kade. Ovakve potpore poticaj su nam da nastavimo i dalje ulagati u kvalitetu sadržaja, izjavila je Ivana Vukoje.

Podizanje kvalitete turističke ponude

Na javni poziv, koji je proveden u razdoblju od 4. ožujka do 2. travnja, pristiglo je ukupno 47 prijava.

Nova ulaganja imaju za cilj unaprjeđenje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata te unaprjeđenje promidžbe turističke ponude Sisačko-moslavačke županije. Putem dodijeljenih sredstava, turistički subjekti proširit će turističku ponudu izgradnjom bazena, jacuzzija, sauna, glamping kućica i slično.

Domaćin uručenja ugovora o bespovratnim potporama Vladimir Bistrički, koji je također jedan od korisnika ove potpore, zahvalio je županu Celjaku na ovom projektu te istaknuo kako će dodijeljenim bespovratnim sredstvima izgraditi bazen koji će dodatno unaprijediti turističku ponudu ovog OPG-a.

Događanja
Popovača
Sisačko-moslavačka županija