Dinko Pirak Kreši Beljaku: Odlazi

Nakon što je predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak putem tweeta poručio da UDBA nije ubila dovoljno hrvatskih emigranata, javlja se sve više nezadovoljnika takvim ponašanjem vođe HSS-a. Među njima je i dugogodišnji gradonačelnik Čazme HSS-ov Dinko Pirak, koji je preko svog Facebooka uputio otvoreno pismo svom stranačkom šefu, poručivši mu „Krešo Beljak-ODLAZI!!!“

Pirakovo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

„Krešo Beljak-ODLAZI!!!

Otvoreno pismo Kreši Beljaku

Već 21 godinu uzastopce pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme, koja ima duboke korijene u našem kraju. Smatram da mi to daje pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika koji nas vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka zabija zadnje čavle u lijes naše političke organizacije.

Naime, kao što se navodi i u medijima, Krešo Beljak smatra da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata, a HSS, čiji je Beljak predsjednik, je stranka kaju su upravo sačuvali ti politički emigranti, a prije 30 godina u Hrvatskoj je obnovili politički prognanici i disidenti, koji su bježali pred tom istom UDBOM.

Njegova skandalozna izjava o političkim pogubljenjima, posljednja u nizu njegovih „bisera“, nijednog pravog haesesovca, istinskog domoljuba, ne može ostaviti ravnodušnom. Ona je jednostavno neprihvatljiva i nepodnošljiva.

Tom izjavom pljunuo je na sve nas, na samu stranku kojoj je na čelu, ili iz ignorancije, obične gluposti ili oboje, teško mi je procijeniti. Puno je nezadovoljnih haesesovaca diljem Hrvatske koji su šikanirani i ponižavani Beljakovim osudama, suspendiranjima, isključivanjima iz stranke u kojima smo desetljećima. Pri tom se služi zlouporabama statuta, a često puta i falsifikatima (za što naravno imam argumente i dokaze). Vjerovali smo da će Beljak postati predsjednik koji okuplja, a ne samodopadni politički kauboj koji predstavlja stranku na najgori mogući način.

Vrijednosti i stavovi koje zdušno promovira nisu one koje sa Beljakom dijeli većina članova HSS-a.

Politički vođa morao bi voditi računa o porukama koje šalje jer njegove riječi imaju drugačiju težinu od onog uličarskog izražavanja kojeg često puta koristiti.

Izjavom o UDBA-škim egzekucijama Beljak je dosegao vrh svojih gluposti.

Budući da je razvidno da je hrvatska politika postala leglo raznih ološa, nedopustivo je da predsjednik Krešo Beljak HSS kao najstariju i časnu stranku svrstava u ovaj očito njemu blizak milje.

Posipanjem pepelom za nesmotrene izjave nije dovoljno, jer izgovorene riječi javne osobe imaju težinu, a Beljakove kao predsjednika naročito.

Stoga, u ime haesesovaca diljem Hrvatske, a posebno Grada Čazme, pozivam Krešu Beljaka da ODMAH podnese ostavku na povjerenu mu dužnost predsjednika koju je obeščastio.

G. Beljak, ako Vam je ikada bilo stalo do jedne od najstarijih hrvatskih stranaka na čelu koje ste pukim slučajem očito zalutali, apeliram na ono što je ostalo od Vaše savjesti – odstupite i NIKAD se više nemojte vratiti u HSS.

Stanovnicima Samobora želim svu sreću… trebat će im.“

Podršku je Pirak, dobio i od bjelovarskih HSS-ovaca koji su također na danas održanoj press konferenciji zatražili Beljakovu ostavku. Svakim danom javlja se tako sve više nezadovoljnika politikom Kreše Beljaka, koji je svojim djelovanjem iz najstarije hrvatske političke stranke potjerao sve svoje neistomišljenike. Upravo zbog toga svi se s pravom pitaju je li došao kraj rušilačke politike Kreše Beljaka spram HSS-a.