Danska razbila Hrvatsku i oprostila je od Svjetskog prvenstva

Katar nam je dao šansu. No, Hrvatska poklon nije iskoristila te se porazom od Danske oprostila od Egipta i Svjetskog prvenstva

Jozo Cabraja / kolektiff

Katar nam je dao šansu. No, Hrvatska poklon nije iskoristila te se porazom od Danske oprostila od Egipta i Svjetskog prvenstva. Uz aktualne svjetske prvake, dalje je tako prošao Katar.

Nastup u Egiptu Hrvatska je završila teškim porazom 38:26, čime je okončana i era Line Červara za kormilom reprezentacije. Bez obzira što neki mislili, Červar je svojim rezultatima podigao visoko rezultatsku ljestvicu jer pod njegovim vodstvom bili smo svjetski i olimpijskim pobjednici. Nažalost, svoj put nije završio medaljom koju je toliko želio za kraj. Ostat će zapisano kako je Hrvatska pod njegovim vodstvom osvojila osam odličja!

Djelovala je Hrvatska dobro u prvih trideset minuta. Štoviše, u prvoj polovici prvog dijela imala je i konstantno vodstvo, da bi se na odmor otišlo sa zaostatkom od dva pogotka. Nažalost, loše otvaranje drugog dijela u kojem su Danci već nakon deset minuta igre imali dvoznamenkastu prednost (27:17), označio je kraj svih hrvatskih nadanja da mogu među osam.

Nakon punih 18 godina završnica jednog velikog natjecanja proći će tako bez Hrvatske, kojoj sada predstoji restart i priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Ne odazak u Japan, bio bi daleko veći i pogubniji neuspjeh.