DAN BROJA 112: Evo kako ga je Hrvatska obilježila

Ravnateljstvo civilne zaštite okupilo je svoje snage u svih 20 županija i Gradu Zagrebu

Ravnateljstvo civilne zaštite RH

U povodu obilježavanja 11. veljače, Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, Ravnateljstvo civilne zaštite okupilo je svoje snage u svih 20 županija i Gradu Zagrebu i održalo komunikacijsku vježbu.

– Komunikacijska vježba provedena je u svrhu uvježbavanja operativnih sektora, službi i odjela Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a radi pravovremene, brze i učinkovite koordinacije i komunikacije na frekvencijama za žurne službe putem digitalnog radiokomunikacijskog sustava TETRA, izvijestilo je Ravnateljstvo na internetskim stranicama.

Tom prigodom snimljena je i 21 fotografija s najljepših vrhova županija, a u Zagrebačkoj županiji, na Japetiću je za prisutne održana edukacija o radio komunikaciji, GPS-u, dronovima i potražnim psima.

Ravnateljstvo civilne zaštite je svim djelatnicama i djelatnicima sustava 112 čestitalo njihov dan, Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Uz zahvalu na predanosti i trudu koje su dosad nebrojeno puta pokazali, zaželjelo im je puno uspjeha u daljnjem radu.