Pomoć građanstvu i poduzetnicima

CURI NOVI PAKET MJERA: Cijena struje ostaje ista, umirovljenicima dodatak

Paket mjera trebao bi biti donesen idući tjedan
vlada rh andrej plenkovićDavorin Višnjić/PIXSELL

Vladin paket mjera koji će biti donesen idući tjedan trebao bi zadržati istu razinu pomoći građanstvu, ali i svim poduzetnicima bez obzira na veličinu, doznaje neslužbeno Jutarnji list od sugovornika iz Banskih dvora.

Premda je na stolu bilo više opcija, pa i ona kojom bi se subvencije cijena struje za kućanstva, male i srednje poduzetnike zadržale na istoj razini, a velikima bi se ukinula pomoć, zaključak je sa sastanka održanog u Banskim dvorima u utorak da bi mjere trebale ostati iste, uz neke sitne izmjene, piše dnevnik.

Na radnom su sastanku bili gotovo svi ministri iz čijih se resora donose mjere, a zaključak koji su donijeli treba ipak još potvrditi premijer Andrej Plenković, a onda i stranačka tijela, pa su promjene u zadnji čas uvijek moguće. No, ovo je zadnja verzija, prema kojoj bi subvencije na struju trebale ostati iste još pola godine nakon što 30. rujna isteknu postojeće mjere, s time da je cijena plina ionako regulirana do travnja iduće godine.

Također, umirovljenici, kao i različite druge osjetljive društvene skupine, mogu računati s novim jednokratnim dodatkom kao i za prošlog paketa, a cijena određenih namirnica trebala bi ostati zamrznuta kao i sada.

Pitanje poreza ne ekstradobit nije dio ovog paketa, pa iako se o njemu razmišlja, odnosno da se nastavi i za iduće razdoblje, o tome će se odlučivati poslije, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

Hrvatska
Politika