Ususret Uskrsu

Centar Popovače zasjao u blagdanskom ruhu

Uskrsne dekoracije postavljene su na tri lokacije u gradskom središtu - na kružnom toku u centru grada, u dvorištu Crkve sv. Alojzija Gonzage te na Trgu II. ispred Doma kulture
pisanica-v

Ususret uskrsnim blagdanima i ove je godine u organizaciji popovačke Turističke zajednice, a u suradnji s Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”, prigodno ukrašeno gradsko središte.

Uskrsne dekoracije postavljene su na tri lokacije u gradskom središtu – na kružnom toku u centru grada, u dvorištu Crkve sv. Alojzija Gonzage te na Trgu II. ispred Doma kulture kojeg krasi nova velika pisanica koju su tradicionalno oslikali članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”.

– Ove godine novo uskrsno jaje obilježava bogato etno ruho. Inače, riječ je o sedmoj po redu velikoj popovačkoj pisanici. Jedna je postavljena na prostoru NPB ‘dr. Ivan Barbot, tri su pozicionirane u središtu Popovače, dok su tri tzv. ‘popovačke pisanice prijateljstva’ darovane 2021. godine gradovima Sisku, Petrinji i Glini u znak suosjećanja s građanima županije koji su pretrpjeli veliku štetu od razornih potresa, podsjetila je predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić koja je upoznala gradonačelnika Josipa Miškovića s idejama vodiljama i odabirom motiva pri oslikavanju nove pisanice.

Gradonačelnik je ovom prilikom izrazio srdačnu zahvalu na angažmanu u obogaćivanju blagdanskog ugođaja članovima PULS-a “Moslavački štrk” i djelatnicima Turističke zajednice.

Događanja
Popovača