Veliko priznanje

Centar gaming industrije među najboljim europskim projektima u nastanku

Nagradu je na svečanoj odjeli u Bruxellesu preuzela ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac
centar gaming industrije

Emerging Europe Awards nagrada je koja se na godišnjoj razini dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa. U kategoriji “Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year” nominiran je bio Centar gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji kao projekt u nastanku i od kojeg se puno očekuje. Centar je osvojio treće mjesto. Nagradu je na svečanoj odjeli u Bruxellesu preuzela ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Pobjednike, podijeljene na pet stupova Europe u usponu, temeljene na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (Ljudi, Planet, Prosperitet, Partnerstvo, Mir), izabrali su glasovi publike njih više od 23 000. Nagrade je dodijelila BBC-jeva novinarka Kasia Madera.

Centar gaminga opisan je kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO. Budući Centar obuhvaća veliki kampus s akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim i studentskim sadržajima te poduzetničkim inkubatorom namijenjenom testiranju videoigara, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije. Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je više od 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije.

– Na ovom projektu radimo već dugo vremena i uskoro ćemo javnost izvijestiti o njemu. Zahvalni smo na svakom glasu i kliku koji nam je omogućio ovu nagradu. Mi u naš projekt vjerujemo jer smo u posljednjih 5 godina od nule stvorili potpuno novu industrijsku granu. Izgradili smo i pokrenuli Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u kojemu posluje više od 80 start UP-ova koji zapošljavaju 150 osoba, iza sebe imaju 1000 realiziranih projekata, i 5 su po ostvarenom zajedničkom prihodu unutar cjelokupne gaming industrije Hrvatske. Zahvaljujem se i nadasve posebnom timu Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije i Razvojne agencije SIMORA što daju sve od sebe radeći na realizaciji ovog projekta, rekla je Šeperac.

Novska
Ostalo