Budućnost hrvatskog rukometa

Celjak ugostio zlatne sisačke rukometaše: Živite san svih vaših vršnjaka u Hrvatskoj

Mladež RK Siska na nedavno završenom prvenstvu Hrvatske osvojila je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske
DSC_8172

Župan Ivan Celjak primio je zlatne sisačke rukometaše U-13, koji su na nedavno završenom prvenstvu Hrvatske osvojili zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske.

Sisački rukometaši na turniru u Poreču ostvarili su svih sedam pobjeda, a u finalu su svladali vršnjake iz RK Zagreb. Na ovom povijesnom uspjehu za sisački rukomet, župan Celjak čestitao je mladim sportašima, njihovim trenerima, roditeljima, upravi RK Sisak i svima koji podržavaju njihov rad:

– Ne znam jeste li toga svjesni, ali ovo što ste vi ostvarili je san svih dječaka vaših godina u Hrvatskoj, a vi živite taj san, vi ste ga ostvarili i zaista vam čestitam na tome, zaključio je Celjak koji je sve igrače i njihove trenere i darivao, dresovima i sportskom opremom.

Koliko je jaka ova ekipa mladih rukometaša dokazuje i podatak da su na završnici PH četiri pobjede, od ukupno sedam pobjeda, upisali protiv prvaka regija Virovitice, Koprivnice, Kozale i Zagreba. Povijesni uspjeh za Rukometni klub Sisak ostvarili su Ivano Bešić, Tin Glavinić, Matej Kostelac, Šimun Štimac, Jakov Lončar, Natko Bartolović, Eugen Ivičinec, Teo Španović, Matej Karapandžić, Dominik Milošević, Andrej Žinić, Vid Rukljač, Grga Novak, Tin Jagatić, Filip Kovačević, Relja Rostaš, Vanja Nikolić, Leon Cvitić, Fran Bilobrk, Toni Šolić, Gabriel Klobučar, Maks Butković i Matej Sertić te treneri Josip Ražić, Dario Žarković, Perica Meničanin i Marko Lončar. U najboljoj sedmorci prvenstva su Jakov Lončar i Natko Bartolović, a trener Ražić proglašen je najboljim trenerom turnira.

– Bilo nam je lijepo na završnici. Postigli smo jedan lijep rezultat, lijepo smo se družili. Prvi smo u državi i bilo je napeto. Prva je utakmica bila dosta teška, pošto je bilo otvaranje, bili smo svi dosta nervozni, bojali smo se grešaka, rekao je kapetan U-13 rukometaša RK Sisak Natko Bartolović.

Njihov trener Josip Ražić zahvalio je prije svega igračima i njihovim roditeljima, kolegama trenerima i upravi kluba:

– Kaže se da je rukomet kolektivni sport, a i trenerski je posao bio kolektivni. Ovo je posao koji je bio dosta naporan, težak. Svi treneri su radili zajedno, skautirali protivnike i naša je suradnja trajala cijelo vrijeme. Uvijek smo tražili da jedan drugome pomognemo, rekao je Ražić.

Zlatna generacija sisačkih rukometaša koja je u ovom trenutku najbolja u Hrvatskoj u kategoriji do 13 godina pokazala je da ne moramo brinuti za budućnost hrvatskog rukometa.

Sisak
Sport