Međunarodni dan vatrogasaca

Celjak održao tradicionalni prijam za vatrogasce: Oni su uvijek prvi kada je to potrebno

Bila je to prilika da se razgovara o ulaganjima i zajedničkim ciljevima te planovima za razvoj županijskog vatrogastva
2023-05-05_11-30-30-170

U povodu blagdana svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, župan Ivan Celjak sa suradnicima je održao tradicionalni prijam za članove Vatrogasne zajednice SMŽ. Bila je to prilika da se razgovara o ulaganjima i zajedničkim ciljevima te planovima za razvoj županijskog vatrogastva.

Sisačko-moslavačka županija ima izvrsnu suradnju s vatrogascima te je na inicijativu župana, u suradnji s Vladom RH, osigurala 40 milijuna kuna za obnovu objekata koje koriste Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljna vatrogasna društva, a koji su stradali u potresu.

– Naši vatrogasci su uvijek prvi kada je to potrebno, uvjerili smo se u njihovu empatiju kod pomaganja ljudima i njihove vještine u savladavanju posljedica potresa. Vatrogasci su tu za nas svaki dan ne samo kada je potrebno sanirati posljedice potresa. Vidjeli smo prije nekoliko mjeseci njihov rad i prilikom poplava na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Sunje. Drago nam je da su se naši vatrogasci angažirali u pribavljanju opreme koju su izgubili u potresu putem Fonda solidarnosti. Imamo mnoge planove za razvoj županijskog vatrogastva i već iduće godine ćemo u proračunu za njih osigurati više sredstava, rekao je župan Ivan Celjak.

Predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić zahvalio se županu Celjaku na svemu što je do sada napravio za vatrogastvo i na svemu onome što planira odraditi u budućnosti te dodao kako nakon obnove njihovih prostora slijedi osnivanje vatrogasnog županijskog centra što će omogućiti još bolji i kvalitetniji rad.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija