Radovi teku planiranom dinamikom

Budući sisački obrazovno-sportski centar u funkciji do kraja godine

Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura, od kojih je dio sredstava osiguran putem Fonda solidarnosti EU, a ostatak iz državnog, odnosno županijskog proračuna
smz_image_2024-04-15_13-51-17-432

Župan Ivan Celjak predstavio je jučer projekt Sisačko-moslavačke županije, izgradnju budućeg obrazovno-sportskog centra u Lađarskoj ulici 30 u Sisku, čemu su nazočili brojni predstavnici sisačkih športskih udruga.

– Sisačko-moslavačka županija brine o zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju, a u Lađarskoj 30 ovdje u Sisku, u predivnoj ulici uz Kupu, radimo obrazovno-sportski centar. Objekt će koristiti Tehnička škola Sisak za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, za koju ujedno uređujemo i bivšu vojarnu u istoj ulici, stotinjak metara niže od ovog objekta. Iako će objekt koristiti Tehnička škola Sisak, cilj mu je unapređenje kvalitete sporta na području grada Siska i županije. Očekujemo da će objekte obrazovno-sportskog centra prije svega koristiti športaši koji se bave borilačkim sportovima, boks klubovi, karate klubovi, udruge lađara i lađarica, triatlonci i drugi. Ali dobrodošli su svi koji će se ovdje željeti što kvalitetnije pripremiti za svoje natjecanje. Na ovoj lokaciji imamo matičnu zgradu u kojoj će biti dijagnostika za športaše u prizemlju, na katu imamo dvije veće dvorane koje se mogu pregraditi u četiri manje dvorane s pripadajućim sanitarnim čvorovima i svlačionicama. U prizemlju se nalazi jedan krak objekta koji se nadograđuje, a u kojem će biti unutarnji bazen s otporom. S druge strane gradi se novi krak dovoljno velik za postavljanje različitih sprava za teretanu, izjavio je župan Ivan Celjak. Objekt će nakon izgradnje i uređenja imati i dizalo kako bi se olakšalo kretanje svim korisnicima, osobito osobama s invaliditetom.

Radovi na objektu teku planiranom dinamikom i objekt bi trebao biti stavljen u funkciju do kraja godine. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura, a s obzirom na to da je ova zgrada teško stradala u potresu jedan dio sredstava osiguran je putem Fonda solidarnosti EU, a ostatak iz državnog, odnosno županijskog proračuna.

Zadovoljstvo radovima na izgradnji i uređenju novog obrazovno-sportskog centra u Lađarskoj ulici izrazila je i Kristina Devčić, članica Udruge Lađarica Sisak.

– Jako nam je drago što Županija ima viziju i sluha za nas sportaše. Lađarice i Lađari Siska vezani su za Kupu, ali i za Lađarsku ulicu u Sisku. Raduje nas što će nam ovaj kompleks moći puno toga pružiti. Iako smo prije svega veslači koji smo stalno na vodi, za kvalitetnu pripremu nužna nam je i ovakva vrsta sportskih sadržaja. Cijelu godinu pripreme imamo i u sportskim dvoranama i teretanama gdje radimo na snazi i kondiciji. A svakako će nam u tome pomoći ova teretana i sadržaj budućeg obrazovno-sportskog centra, izjavila je Devčić.

– Ovakav kompleks olakšat će treniranje našim članovima, prije svega onim najmlađima. Omogućit će treniranje na jednom mjestu i zasigurno privući nove članove, ističe Luka Rožić, član Športskog karate kluba Sisak.

Ostalo
Sisak