BUČIJADA RUŠI SVE REKORDE – Još danas stignete do Ivanić-Grada

DSC_8582

Lijepo i toplo vrijeme nasmiješilo se organizatorima Bučijade, koja je prvog dana srušila sve rekorde. Gotovo trideset tisuća posjetitelja došlo je prvog dana manifestacije u Ivanić-Grad, kako bi uživali u kraljici jeseni, koja je postala jednim od brendova grada, čija manifestacija raste iz godine u godinu.

Svečanom otvorenju odazvali su se brojni uzvanici, koje su predvodili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te saborski zastupnik Dražen Barišić, koji je kao izaslanik Hrvatskoga Sabora i otvorio manifestaciju.

-Ovo nije veliki dan samo za Ivanić-Grad i ovaj kraj, ovo je poseban dan za kontinentalnu Hrvatsku i hrvatski turizam. Ovo je veliki dan za poljoprivrednu proizvodnju i mnogobrojne OPG-ove koji rade na ovom području- rekao je saborski zastupnik Dražen Barišić, pozvavši sve posjetitelje u nedjelju u Veliku Goricu na Gastro Turopolja.

Svoje zadovoljstvo manifestacijom s nama je podijelio gradonačelnik Javor Bojan Leš, zaželjevši svima lijep provod na manifestaciji.
-Želim vam da probate sve ove delicije koje su vam priredili naši sugrađani koji su vas dočekali topla srca. Veseli nas što ljudi odavde svojim kućama idu pjevajući- istaknuo je gradonačelnik Leš.

Ovogodišnja manifestacija okupila je preko 200 izlagača, među kojima je 60 OPG-ova, 25 proizvođača ulja te 13 ekoloških proizvođača koji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske. Tijekom ove manifestacije posjetitelji mogu uživati u brojnim kulturno-umjetničkim sadržajima, jelima i slasticama od buče, pivu od buče te autohtonom vinu škrlet.

Za najmlađe posjetitelje tu su kreativne radionice, vožnja Buča kočijom i Bučko vlakićem, vatrogasne igre te niz drugih sadržaja.

Aktualno
Gospodarstvo
Hrvatska
Regija