Biskup Košić blagoslovio početak radova na gradnji nove župne crkve u Kravarskom

Nova crkva bit će istih dimenzija i oblika te na istom mjestu gdje je bila i stara

Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe Kravarsko. Nakon mise biskup je blagoslovio kamen temeljac, gradilište i početak radova na izgradnji nove župne crkve budući da je u potresu srušena župna crkva Uzvišenja sv. Križa, a u kamen temeljac koji je stigao iz Jeruzalema ugrađena je i povelja o gradnji.

Nova crkva bit će istih dimenzija i oblika te na istom mjestu gdje je bila i stara, a da bi se osigurala sigurnost lokacije u zemlju je položeno 95 armiranih betonskih pilota dubokih nešto više od 10 metara. Postavljanje pilota izvela je tvrtka Zagorac d.o.o. , dok će radove na izgradnji samog objekta izvesti tvrtka Matra d.o.o., a plan je da crkva za 6 mjeseci bude pod krovom.

Na misi koncelebrirali su ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika Varaždinske biskupije preč. Mirko Horvatić i domaći župnik Siniša Blatarić.

Pohvalivši angažiranost župljana kao i zahvalivši se svim donatorima koji su omogućili da se započne s gradnjom, a između ostalih i Varaždinskoj biskupiji i biskupu, biskup je rekao kako će ovo biti prva crkva u biskupiji ponovno izgrađena nakon potresa.

-Gradnja ove crkve neka bude poticaj da razmišljamo kako da sebe izrađujemo jer mi smo živa Crkva. Da se ponašamo kako to Gospodin želi, da budemo svjetlo i putokaz koji poziva na molitvu kao što je bio i bit će ponovo toranj vaše crkve koja se izdaleka vidjela kao grad na gori. Tako i mi, kada netko nas vidi kako se ponašamo neka vidi da smo ljudi dobrote, opraštanja i poniznosti. Kada takve Isusove stavove usvojimo bit ćemo Crkva koju ništa neće moći srušiti, koja će biti svjetlo i koja će pozivati da svi idemo prema Kristu i njega slijedimo- zaključio je biskup Vlado Košić.

Na kraju biskupu i svima župljanima te donatorima zahvalio je i župnik Blatarić. On je posebno zahvalio upravo župljanima koji nisu željeli čekati pomoć već su se organizirali i sami krenuli u izgradnju u potresu srušene crkve.