Najstarija biciklijada u županiji

Biciklijada u Petrinji ove godine okupila 70 biciklista

Biciklisti su vozili zelenu rutu ukupne duljine 22 kilometra
448160244_7915915515121588_1429955171034453478_nGrad Petrinja

U subotu u 15:15 sati iz Centra novog života na Sajmištu startala je 22. Biciklijada u Petrinji.

Tradicionalna manifestacija ove je godine okupila 70 sudionika koji su vozili zelenu rutu ukupne duljine 22 kilometra od Centra novog života, kroz Gupčevu i Novo Selište do Capriccie centra u Nebojanu gdje su imali organiziran ručak i natjecanja pod vodstvom sportskih animatora, a zajedno su bodrili i hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ogledu protiv Španjolske na EURU 2024. Potom su se biciklisti vratili u Centar novog života gdje ih je čekao nastup grupe Pavel.

Zadovoljstvo odazivom i na ovogodišnju biciklijadu izrazila je direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Kristina Suppe, istaknuvši kako među sudionicima vlada dobra atmosfera i kako je sve prošlo u najboljem redu.

Uz Turističku zajednicu, Biciklijadu u Petrinji organizira i Orlić sport d.o.o. Petrinja. Milan Orlić rekao je kako je ova biciklijada rekreativnog karaktera, a cilj je svake godine sudionicima pokazati događanja i zanimljivosti u Petrinji, ali i šire.

Bicikliste je na startu pozdravila gradonačelnica i saborska zastupnica Magdalena Komes istaknuvši kako je ponosna što Petrinja ima najstariju biciklijadu u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je i ove godine, bez obzira na vrućinu, okupila veliki broj ljubitelja bicikliranja.

Događanja
Petrinja