Prijam kod gradonačelnice

Belgijski veleposlanik u nastupnom posjetu Petrinji

Bilo je riječi o novim prilikama
20231006_115738Grad Petrinja

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes primila je danas u izmještenom prostoru Gradske uprave, u nastupni posjet novog belgijskog veleposlanika u Hrvatskoj Williama De Baetsa.

Gradonačelnica je veleposlaniku poželjela dobrodošlicu u Petrinju i uspješan diplomatski mandat te ga upoznala s poviješću grada Petrinje i s nedaćama koju su snašle grad, a koje su prouzrokovane potresom iz 2020. godine, nakon čega je veleposlanik Belgije predstavio sebe i svoju zemlju.

Projekt DRON-IN koji provodi Grad Petrinja i o kojem ih je tijekom sastanka informirala gradonačelnica ostavio je pozitivan utisak na delegaciju te smatraju kako je riječ o vrlo modernoj ideji za koju postoji kako velik interes tako i veliko tržište što uključuje i Belgiju te brojne nove projekte koje planiraju.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima koje je Grad provodio, kao i novim prilikama, budući da je u tijeku provedba Mehanizma za oporavak i otpornost za Republiku Hrvatsku te natječaji koji se očekuju iz novog višegodišnjeg razdoblja.

Na sastanku se razgovaralo i o problemima s kojima se suočavaju vodoopskrbna poduzeća kako u implementaciji projekata tako i u kapacitetima za prijavu na nove natječaje.

Događanja
Petrinja