Odabrana većinom glasova

Amalija Kujundžić nova dječja gradonačelnica Popovače

Održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Popovače
gradonacelnicaizamjenik

U prostoru gradske uprave jučer je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Popovače. Riječ je o još jednoj aktivnosti usmjerenoj ka dobivanju statusa Grada – prijatelja djece, a u okviru koje su provedeni i izbori za novog gradonačelnika/gradonačelnicu.

Drugi po redu saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Popovače broji 12 članova, po šest učenika šestih i sedmih razreda iz obje osnovne škole s ovog područja – Matej Mužina, Sara Kundrata, Noa Grgurić, Leo Miščančuk, Amalija Kujundžić i Sandro Dumbović iz OŠ Popovača te Jan Miholić, Ema Papišta, Iva Brlek, Ana Maračić, Andreas Maranić i Katja Horvatin iz OŠ Zorke Sever.

Uoči održavanja izbora, svaki od vijećnika ukratko se predstavio izrazivši tom prilikom i svoje ideje za unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih na ovom području. Uređenje novih biciklističkih staza, izgradnja bazena i novih sportskih igrališta odnosno parkova za djecu, organizacija više kazališnih i kino predstava – neke su od želja navedenih u okviru ovog susreta.

Većinom glasova za dječju gradonačelnicu izabrana je Amalija Kujundžić, učenica 6.b razreda OŠ Popovača, a za njezina zamjenika Andreas Maranić, učenik 6.c razreda OŠ Zorke Sever, koji će ove funkcije obavljati u narednom dvogodišnjem razdoblju.

– Dolazim iz Donje Vlahiničke. Odlična sam učenica, volim školu, druženje s prijateljima, životinje i igru s njima. Također, volim crtanje, čitanje, sport, glazbu te volim istraživati nove stvari. Ja ću se zalagati za dječji glas, za njihova prava i ono što žele te se veselim novim izazovima koje ova dužnost donosi, rekla je Amalija Kujundžić u okviru svog obraćanja okupljenima nakon provedenih izbora.

Podršku Amaliji i njezinu zamjeniku, kao i svim ostalim članovima novog saziva Dječjeg gradskog vijeća izrazili su gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, ravnatelji škola Zvjezdana Martinec i Dražen Mlakar, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ivana Vlašić te tajnica Koordinacijskog odbora inicijative „Popovača – Grad prijatelj djece“ Ksenija Tomac Špoljarić.

Ostalo
Popovača