Radovi u punom jeku

Uređuju se popovačka groblje, doznali smo kakvo je stanje na terenu

Grad je, između ostalog, osigurao i dovoljne kapacitete za dulje razdoblje
radovi-groblja

U okviru programa uređenja groblja na području Grada Popovače, u tijeku je proširenje pješačkih staza na grobljima u Osekovu, Popovači, Potoku i Strušcu.

– Na mjesnom groblju u Osekovu vrši se rekonstrukcija centralne staze te izgradnja pomoćnih staza, dok se tri nove staze grade na groblju u Popovači. Ovi radovi obuhvaćaju i nastavak izgradnje centralne staze na groblju u Strušcu, kao i četiri nove staze na groblju u naselju Potok, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Kada je riječ o uređenju groblja na području Grada Popovače, podsjeća gradonačelnik, uređena je i pomoćna cesta na groblju Popovača kako bi se olakšao pristup radnim strojevima i vozilima, odnosno zaštitila centralna staza na ovom groblju.

– Komunalni servisi Popovača koji upravljaju grobljima, na novom dijelu popovačkog groblja vrše izgradnju betonskih okvira za ukop, a govoreći o planovima nastavka uređenja ovog groblja, u narednom se razdoblju predviđa i završetak projekta izgradnje kosturnice te uređenje parkirališta s prilazom iz Ulice Raičevac, naglasio je gradonačelnik Josip Mišković koji je sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem obišao radove na grobljima.

Direktor Komunalnih servisa Popovača Ivor Stanivuković ovom prilikom izvijestio ih je i o planiranoj izgradnji kolumbarijskog zida – građevine s nišama koja služi za smještaj urni na popovačkom mjesnom groblju. Kako je također naglašeno, u idućoj se godini planira postavljanje ograde na grobljima u Potoku, Moslavačkoj Slatini i novom dijelu groblja Voloder, kao i radovi na proširenju mrtvačnice u Gornjoj Jelenskoj.

– Kupnjom zemljišta namijenjenih za proširenje groblja u naseljima Popovača, Moslavačka Slatina, Stružec, Potok i Voloder, Grad je osigurao dovoljne kapacitete za dulje razdoblje, zaključio je gradonačelnik Mišković.

Aktualno
Popovača