Važan projekt za lokalnu zajednicu

Započela gradnja novog područnog vrtića u Kutinskoj Slatini

Vrtić bi trebao biti spreman otvoriti svoja vrata u sljedećoj pedagoškoj godini
1351_20241018_101209Grad Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić sa svojim suradnicima obišao je gradilište novog područnog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini, čime je službeno obilježen početak radova na ovom iznimno važnom projektu za lokalnu zajednicu.

Uz gradonačelnika, obilasku su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, njegov pomoćnik Mišel Novosel, voditelj Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima Eldar Obralić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Željko Tomičić te ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

Projekt izgradnje područnog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini, čija je vrijednost procijenjena na 1,2 milijuna eura, jedan je od ključnih koraka u rješavanju problema nedostatka vrtićkih kapaciteta na sjevernom dijelu Kutine. Planirano je da vrtić, po završetku izgradnje, obuhvati dva dnevna boravka – jedan za vrtićku skupinu, a drugi za jasličku skupinu, čime će se osigurati smještaj za ukupno 32 djece. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 363.129,60 eura, dok će ostatak sredstava osigurati Grad Kutina.

Gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska izrazio je zadovoljstvo početkom radova i istaknuo kako je izgradnja vrtića u Kutinskoj Slatini dugogodišnja želja mještana tog kraja.

– Ovaj vrtić donosi dugoročnu korist našoj zajednici. Osim što će roditeljima omogućiti da svoju djecu smjeste bliže kući, izgradnja ovog objekta potaknut će daljnji razvoj sjevernih naselja Kutine, naglasio je Babić. Također je podsjetio na važnost predškolskih ustanova kao temelja za razvoj djece, napomenuvši kako je Grad Kutina i ranije ulagao u vrtiće, uključujući i radove na vrtiću pored OŠ Zvonimira Franka, koji će imati osam odgojnih skupina, te pripremu projekta za vrtić u Repušnici, gdje je dokumentacija već spremna.

Direktor tvrtke Venka Gradnja d.o.o., Mario Pranjić, istaknuo je da su radovi na vrtiću dobro organizirani i da će se odvijati prema planu.

– Radovi će trajati devet mjeseci, uz prilagodbu vremenskim uvjetima, a naše kvalificirane ekipe pobrinut će se za kvalitetnu i pravovremenu realizaciju projekta, izjavio je Pranjić, naglasivši kako će objekt imati površinu od oko 350 m2.

Mišel Novosel, pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima, detaljnije je objasnio tehničke aspekte projekta.

– Izgradnja ne podrazumijeva samo građevinske radove, već i opremanje vrtića, uređenje okoliša, dječjeg igrališta i parkirališta. Cilj nam je da sve bude završeno do lipnja 2025. godine, a nakon toga slijedi ishođenje uporabne dozvole kako bi vrtić bio spreman za rad u pedagoškoj godini 2025./2026., kazao je Novosel.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina, Sandra Todorov, izrazila je zahvalnost Gradu Kutini na prepoznavanju potreba za proširenjem vrtićkih kapaciteta.

– Ovaj vrtić omogućit će smještaj djece iz Kutinske Slatine i okolnih mjesta, što će značajno olakšati život roditeljima. Ponosni smo što ćemo moći osigurati kvalitetnu predškolsku skrb za još veći broj djece u našem gradu, izjavila je ravnateljica.

Grad Kutina ovim projektom nastavlja ulagati u razvoj infrastrukture i unapređenje uvjeta života svojih građana. Osim izgradnje novih vrtića, grad aktivno radi i na poboljšanju prometne povezanosti te uređenju pješačko-biciklističkih. Projekt izgradnje vrtića u Kutinskoj Slatini važan je ne samo za sadašnje generacije, već i za buduće obitelji koje će u tom dijelu grada imati priliku odgajati svoju djecu u suvremenim i sigurnim uvjetima.

Događanja
Kutina