Ljubav djeci prije svega!

U Popovači obilježen Dječji tjedan

Djeca su se okušala u nizu zabavnih i edukativnih aktivnosti, a okupljenima su predstavila i svoje plakate
djecjitjedan

Na središnjem gradskom trgu u Popovači, održan je prigodan program u okviru obilježavanja Dječjeg tjedna, tradicionalne akcije posvećene djeci koja se organizira od 1953. godine.

Moto manifestacije „Ljubav djeci prije svega!“ podsjetio je i ovoga puta na važnost zaštite dječjih prava te poticanje njihove kreativnosti i sudjelovanja u raznim aktivnostima.

Budući da je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna “Životno-praktične i tradicionalne vještine”, polaznici Dječjeg vrtića Popovača te učenici OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever, tom su se prigodom okušali u nizu zabavnih i edukativnih aktivnosti. Uz igru, pjesmu i ples, djeca su okupljenima prezentirala i svoje plakate.

Bila je to prilika i za susret s gradonačelnikom Josipom Miškovićem koji je pohvalio organizatore ovog i brojnih drugih događanja kojima su u središtu djeca i njihovo sretno i zdravo odrastanje. Napomenuo je i kako je cilj Grada Popovače da u što skorije vrijeme ostvari status „Grad prijatelj djece“. Program je vodila odgojiteljica Marina Ovčariček, a financijski su ga poduprli Knjižnica i čitaonica te gradska Turistička zajednica.

Događanja
Popovača