Festival kestena

Vikend u Petrinji protekao u znaku kestena

U subotu je održana Planinarska kestenijada na Hrastovičkoj gori, a u nedjelju je na Strossmayerovom šetalištu pripremljen dječji i zabavno-glazbeni program
planinarskakestenijada1210202459Grad Petrinja

U Petrinji je protekli vikend bio u znaku „Festivala kestena u Petrinji“, tradicionalne jesenske manifestacije koju organizira Turistička zajednica Grada Petrinje, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u suradnji s HPD-om „Zrin“ Petrinja.

Festival je u subotu započeo Planinarskom kestenijadom na Hrastovičkoj gori. Prekrasan sunčan i topao jesenski dan dao je svoj doprinos odličnom odazivu planinara i ostalih posjetitelja iz Petrinje, ali i šire. Uz pratnju vodiča, zainteresirani su se mogli do najvišeg vrha, Piramide, uputiti autobusom i pješice, a osim planinarskim stazama, do vrha se moglo doći i quadovima, biciklom ili autom.

Na samom vrhu Hrastovičke gore, kod Planinarskog doma „Matija Filjak“, organiziran je bogat zabavno-glazbeni program uz Glory days revival band, sportske animacije i razna natjecanja za djecu i odrasle, ugostiteljska ponuda te ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova s naglaskom na delicije od kestena.

Planinarsku kestenijadu otvorila je gradonačelnica Grada Petrinje i saborska zastupnica Magdalena Komes.

– Želim da uživate ovdje, čestitam organizatorima, ne samo na organizaciji ovog događaja nego i na promociji ovog i ostalih događanja na području Petrinje jer vidim da je svake godine sve više gostiju i sve više zainteresiranih za sudjelovanje u Kestenijadi, za aktivnosti u prirodi. Želim svima dobar provod i da se svake godine poveća broj posjetitelja petrinjske Kestenijade, kazala je okupljenima gradonačelnica Komes.

Festival kestena u Petrinji u nedjelju je nastavljen na Strossmayerovom šetalištu dječjim i zabavno-glazbenim programom. Osim toga, u parku su lokalni OPG-ovi, udruge i institucije predstavljali svoje proizvode, suvenire i aktivnosti. Očekivano, najveća potražnja vladala je za vrućim, mirisnim, pečenim kestenima i kolačima od kestena.

Djeca su imala priliku uživati u igrama, natjecanjima, radionicama i aktivnostima koje je za njih organizirao Festival igračaka u gostima. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Kolapjani, Bacchus Khan, world music sastav i Lidija Bajuk s članovima svog kvarteta.

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Kristina Suppe izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom posjetitelja na ovogodišnjem Festivalu kestena.

– Odličnu posjećenost imali smo i na Planinarskoj kestenijadi u subotu, dakle prvog dana Festivala kestena, gdje je bilo više od tisuću ljudi. Dakle i u subotu i u nedjelju mnogo, mnogo posjetitelja, mnogo osmijeha, mnogo zagrljaja i one lijepe, prave pozitivne atmosfere tipične za naš mali grad velikog srca, zaključila je direktorica Suppe.

Događanja
Petrinja