Prilika za turistički i gospodarski iskorak

U Velikoj Ludini se gradi hostel i sportska dvorana

Velika Ludina dobila je suglasnost da se zaduži za milijun eura kako bi financirala dogradnju dječjeg vrtića i izgradnju sportske dvorane i hostela koja se očekuje u proljeće 2026. godine
velika ludina dvorana

Vlada RH dala je suglasnost Općini Velika Ludina da se zaduži kod banke kako bi mogla financirati gradnju sportske dvorane s hostelom, u čemu Velika Ludina vidi priliku za turistički i gospodarski iskorak.

Velika Ludina dobila je suglasnost da se zaduži za milijun eura kako bi financirala dogradnju dječjeg vrtića i izgradnju sportske dvorane i hostela koja se očekuje u proljeće 2026. godine.

Dvorana od gotovo 2.500 metara četvornih bit će ne samo sportsko središte nego i multifunkcionalni prostor, a projekt uključuje i opremanje hostela kako bi se osigurao adekvatan smještaj za posjetitelje i sudionike sportskih turnira i ostalih aktivnosti, doznaje se na stranicama Općine gdje taj projekt predstavljaju kao “najvrjedniji u povijesti” te općine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Dvorana, za koju je koncem rujna položen kamen temeljac, Općina gradi u partnerstvu s Ministarstvom turizma i sporta i Sisačko-moslavačkom županijom. Investicija je vrijedna 6.79 milijuna eura, a bespovratno se financira sa 6.15 milijuna eura iz EU fondova.

Općina se pak za milijun eura, na pet godina, zadužuje kod Privredne banke Zagreb, uz redovnu fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3.20 posto, prenosi Index.

Aktualno
Velika Ludina