Petrinja uz Jablanicu

Grad Petrinja donirao 10 tisuća eura za pomoć stradalima u Jablanici

Uskoro i više informacija o prikupljanju pomoći od strane građana
JablanicaGrad Petrinja

Nakon razornih poplava koje su pogodile susjednu Bosnu i Hercegovinu, posebice općinu Jablanica, Grad Petrinja odlučio je pružiti pomoć i podršku stradalom području.

Gradonačelnica Grada Petrinje i saborska zastupnica Magdalena Komes, odgovarajući na upit novinara na svečanom otvorenju izložbe „Ja sam snaga“ u prostoru POU Hrvatski dom Petrinja, rekla je kako je odmah nakon razornih poplava i odrona u Jablanici, stupila u kontakt sa zamjenicom načelnika Općine Jablanica te ponudila pomoć Grada Petrinje stradalom području.

– Sa zamjenicom sam dogovorila da ćemo najprije uplatiti financijska sredstva iz proračuna Grada Petrinje na njihov službeni donacijski račun. Danas smo im uplatili 10.000 eura. Nažalost, ljudske živote ne možemo nadomjestiti, ali kada govorimo o materijalnoj šteti – tu ćemo pomoći, rekla je gradonačelnica Komes.

Istaknula je kako su brojni gradovi Hrvatske odlučili financijski pomoći te se nada kako će barem koliko-toliko pomoći Općini Jablanica u katastrofi koja ih je zadesila.

– Ono što građani pitaju možemo li prikupljati pomoć, može li se organizirati prikupljanje pomoći. I tu smo kontaktirali nadležne službe kako bismo vidjeli kakve su procedure preko granice s BiH. Angažirali smo i naš Crveni križ da se raspitaju oko procedure i o svemu ćemo informirati javnost u sljedećim danima, čim saznamo točne i konkretne informacije, poručila je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

Aktualno
Petrinja