U spomen na poginule hrvatske branitelje

Voloder jedna od stanica memorijalne hodnje Pukovnije vojne policije “Bojnik Alfred Hill”

Odavanje počasti poginulima za Domovinu održano je kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Voloder uz molitvu koju je predvodio župnik Marijan Štingl
alfredhil2024

Gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić i predsjednik Mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija sa suradnicima su se pridružili pripadnicima vojne policije tijekom paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Voloderu u okviru 3. memorijalne hodnje Pukovnije vojne policije „Bojnik Alfred Hill“.

Odavanje počasti poginulima za Domovinu održano je kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Voloder uz molitvu koju je predvodio župnik Marijan Štingl.

Pukovnija vojne policije provodi pješačku hodnju u čast i spomen prvom zapovjedniku satnije Vojne policije Vukovar bojniku Alfredu Hillu, svim poginulim i preminulim pripadnicima Vojne policije i svim hrvatskim braniteljima, u razdoblju od 7. do 16. listopada na relaciji Zagreb- Vukovar.

Hodnja je dugačka 307 kilometra, a trasa kretanja podijeljena na 10 dionica kroz 10 dana. Na završetku svake dionice sudionici odaju počast paljenjem svijeća na spomeniku hrvatskih branitelja, a završetak hodnje je 16. listopada kada će se počast odati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

Događanja
Popovača