Veća kvaliteta zdravstvene zaštite

Nova vozila i dodatna oprema za županijski Zavod za hitnu medicinu

Najveća ulaganja u modernizaciju voznog parka do sada
DSC_2037

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije ove će godine dobiti ukupno 12 novih vozila hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza, što predstavlja jedno od najvećih ulaganja u modernizaciju voznog parka zavoda.

Jedno novo vozilo zavodu je isporučeno u siječnju ove godine, krajem rujna isporučena su još dva nova vozila, a devet ih pristiže kroz listopad i studeni ove godine.

Nastavak je ovo ulaganja u županijske zdravstvene ustanove koje će zahvaljujući novoj opremi i vozilima pružati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve naše sugrađane.

Dva nova vozila za području Moslavine

Novo vozilo hitne medicinske pomoći jučer je dobila Ispostava ZHM SMŽ u Kutini.

Vozilo za hitnu medicinsku pomoć u Kutini, jedno od 12 novih koja su nabavljena za županijski Zavod za hitnu medicinu, na korištenje ispostavi u Kutini predali su župan Ivan Celjak, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Silvija Desić Basarić.

– Ove godine smo za naš Zavod za hitnu medicinu nabavili čak 12 novih vozila, od kojih su 3 vozila isporučena. Danas smo jedno vozilo predali ispostavi zavoda u Kutini, rekao je župan Celjak.

Novo vozilo u vrijednosti 120 tisuća eura financirao je Grad Kutina, a gradonačelnik Zlatko Babić ističe kako uvijek nastoje pomoći zavodu koji brine o građanima Kutine u trenucima kada je njima najteže.

Drugo pristiglo vozilo hitne medicinske pomoći koristit će se na području Popovače i Velike Ludine.

– Također smo nabavili vozilo i za drugi dio Moslavine, odnosno za područje Popovače i Velike Ludine. To vozilo su sufinancirali Grad Popovača i Općina Velika Ludina, dodao je župan Celjak.

Važnost nabave novih vozila ističe i ravnateljica ZHM SMŽ Silvija Desić Basarić koja kaže kako njihova vozila, s obzirom na to da pokrivaju cijelo područje županije koja je treća po veličini županija u Hrvatskoj, godišnje prijeđu više od 2 milijuna kilometara.

Do kraja godine još devet vozila i dodatna oprema

Modernizacija voznog parka županijskog Zavoda za hitnu medicinu osigurat će bržu i učinkovitiju reakciju u hitnim slučajevima te tako doprinijeti sigurnosti sugrađana, a krajem ove godine u zavod stiže još devet novih vozila za potrebe hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza, a koje u cijelosti financira Sisačko-moslavačka županija.

– U listopadu očekujemo dolazak još pet vozila za sanitet, a u studenom još četiri vozila hitne pomoći. Svjesni smo da su opremljena vozila najvrjedniji alat koji Zavod za hitnu medicinu ima, a sve u cilju što brže i kvalitetnije intervencije i spašavanja života ugroženih pacijenata, ističe župan Celjak.

Osim vozila, za potrebe zavoda nabavljena je i nova oprema, odnosno tri transportna stolca na električni pogon, koje županijski zavod ima jedini u Hrvatskoj te deset nosila koja stižu tijekom listopada.

Ukupna vrijednost novih vozila i opreme je 1,3 milijuna eura, od čega je Sisačko-moslavačka županija sufinancirala 1,05 milijuna eura.

Događanja
Kutina