34. obljetnica napada na policijsku postaju

Otkrivanjem spomen ploče obilježena obljetnica napada na Policijsku postaju Petrinja

Na obilježavanju uz obitelji i branitelje sudjelovala brojna izaslanstva
DSC_5503Sisačko-moslavačka županija

Petrinjci su u subotu obilježili 34. obljetnicu napada na policijsku postaju. Taj su napad 28. rujna 1990. godine izveli pobunjeni Srbi. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen ploče na zgradi Policijske postaje odana je počast poginulim pripadnicima policije s petrinjskog područja.

-Na 34. obljetnicu napada na Policijsku postaju prisjećamo se tih tužnih i teških trenutaka općenito za grad Petrinju, za cijelo pučanstvo, ali i za policijske službenike. Isto tako, mislim da je bitno da to prenosimo iz generacije u generaciju i da odajemo pijetet za 12 poginulih hrvatskih redarstvenika koji su se hrabro borili tijekom Domovinskog rata- rekao načelnik Policijske postaje Petrinja Robert Ramušćak.

Sisačko-moslavačka županija

Uz branitelje i mještane Petrinje te obitelji poginulih branitelja obilježavanju je prisustvovao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Sisak Damir Vidaković, zamjenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Marijan Kardaš, načelnik Policijske postaje Petrinja Robert Ramušćak, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, gradonačelnica i saborska zastupnica Magdalena Komes, zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo, potpredsjednica gradskog vijeća Andrijana Nenadić, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici hrvatske vojske te predstavnici medija.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u prostorijama Policijske postaje Petrinja otkrivena je spomen ploča koju je Udruga hrvatskih branitelja policije Petrinja dala izraditi u čast 12 poginulih pripadnika Policijske postaje Petrinja u Domovinskom ratu. Nakon svečanog čina otkrivanja spomen ploče održana je sveta misa je u crkvi Sv. Lovre u Petrinji.

Događanja
Petrinja