Lijepa vijest za sve roditelje

Od 2025. Grad Sisak plaćat će cijeli trošak boravka sisačke djece u vrtićima

Većina programa koje trenutno provodimo usmjereni su na to da naša djeca i mladi, od vrtićke dobi do punoljetnosti imaju što kvalitetnije, sadržajnije i bogatije odrastanje u našem lijepom gradu, poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček
Razliak_obilazak_20240927_09_600

Provedbom projekta „400 novih mjesta u vrtićima” Sisak će stvoriti uvjete za oslobađanje roditelja troška vrtića za njihovu djecu, jer će Grad Sisak preuzeti cijeli trošak brige o djeci u sisačkim vrtićima. Različak će uskoro povećati kapacitet za 6 novih skupina, odnosno do 120 djece, a otvorenjem galdovačkog vrtića ove jeseni stvorit će se dodatnih 120 mjesta, koliko i dogradnjom objekta Maslačak, dok će dogradnjom Tratinčice biti otvoreno dodatnih 40 mjesta. Najavila je to danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova na dogradnji Različka, koji odlično napreduju.

-Ovim velikim povećanjem kapaciteta vrtića napokon će se ostvariti moja stara želja da Grad Sisak dodatno doprinese viziji Siska kao grada sretnih obitelji i preuzme cjelokupni trošak boravka djece u vrtićima. Većina programa koje trenutno provodimo usmjereni su na to da naša djeca i mladi, od vrtićke dobi do punoljetnosti imaju što kvalitetnije, sadržajnije i bogatije odrastanje u našem lijepom gradu. Nedavno smo, osim plaćanja gradskog prijevoza svim učenicima osnovnih i srednjih škola i umirovljenicima, preuzeli i trošak kino ulaznica, ulaznica za klizanje u Ledenoj dvorani Zibel i plivanje na bazenu, kao i trošak godišnje članarine u knjižnici- rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Nakon što su izgrađene dvije sportske dvorane u samo nekoliko godina, stvoreni su uvjeti za kvalitetno bavljenje sportom za svu djecu i mlade u Sisku, a uredit će se i Gimnastička dvorana Caprag. Sisački klinci, jedini u Hrvatskoj, imaju plaćene školu klizanja, školu plivanja i školu atletike, a Grad Sisak osim tih troškova pokriva im i dodatne sadržaje kroz sve popularniji Građanski odgoj i projekt zdrave prehrane „S njive na stol” koji je prije nekoliko godina dopunjen međunarodnim „Healthy Meal Standardom”, po kojem se kvalitetni i prilagođeni topli i hladni obroci pripremaju u svim školskim i vrtićkim kuhinjama.

Aktualno
Sisak