Potpisan ugovor s izvođačem radova

Započinje adaptacija novog prostora Knjižnice i čitaonice Kutina

Ovo je prvi korak u opsežnom projektu obnove zgrade koja se nalazi u samom centru grada
1185_20240918_132033Grad Kutina

Nakon uspješno provedene javne nabave za adaptaciju bivšeg doma umirovljenika, koji će služiti kao novi prostor Knjižnice i čitaonice Kutina, Grad Kutina potpisao je ugovor s tvrtkom Solium d.o.o. iz Zagreba. Ugovorom je obuhvaćena zamjena dotrajale stolarije, a radovi će biti sufinancirani od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Ovo je prvi korak u opsežnom projektu obnove zgrade koja se nalazi u samom centru grada.

Grad Kutina prošle je godine od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje otkupio zgradu koju je do tada koristila udruga umirovljenika, a cilj ove kupnje bio je stvoriti uvjete za preseljenje gradske knjižnice. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je važnost ovog projekta za građane Kutine:

– Nakon što smo riješili imovinsko-pravne odnose, stvoreni su uvjeti za početak radova na adaptaciji zgrade. Zamjena dotrajale stolarije prvi je korak u rekonstrukciji zgrade, kako bismo stvorili uvjete za preseljenje knjižnice.

Planirano je da se zgrada proširi i uredi kako bi zadovoljila sve potrebne kriterije za prostor gradske knjižnice, uključujući kvadraturu i volumen. Gradonačelnik Babić naglasio je kako će se daljnji radovi odvijati u fazama, ovisno o raspoloživim sredstvima, s ciljem da se knjižnica u što kraćem roku preseli u obnovljeni prostor.

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina Suzana Pomper izrazila je zadovoljstvo početkom radova i zahvalila Gradu i Ministarstvu kulture i medija na podršci:

– Zahvaljujem Gradu Kutina što je napokon osigurao sredstva za uređenje prostora. Ovaj projekt predstavlja dugo očekivani korak prema stvaranju suvremenog i primjerenog prostora za naše korisnike.

Ovaj projekt adaptacije zgrade važan je za kulturni i obrazovni razvoj Kutine, a njegova realizacija osigurat će građanima modernu knjižnicu koja zadovoljava sve standarde i potrebe zajednice. Radovi na izmjeni stolarije početna su faza šire rekonstrukcije, koja će se nastaviti u skladu s planiranim fazama i financijskim mogućnostima.

Aktualno
Kutina